Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carina Bergfeldts irritation över följarnas pekpinnar kring barnvaktshjälp

12 aug, 2020 
AvMinna Wallén-Widung
carina bergfeldt kritiseras på instagram
När journalisten och SVT-korrespondenten Carina Bergfeldt ber sina följare om synpunkter på vilket barnpassningsföretag hon ska välja, är det vissa som inte kan låta bli att ge henne syrliga kommentarer. Nu ryter hon ifrån på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
10 saker som gör oss lyckligaBrand logo
10 saker som gör oss lyckliga

Carina Bergfeldt är för tillfället föräldraledig från sitt jobb som USA-korrespondent på SVT. Tillsammans med maken, den danska journalisten Jesper Zølk, fick hon sonen Hamilton i februari i år.

Nu har föräldraparet bestämt sig för att anlita en nanny, eller barnvakt, via ett företag för att ta hand om Hamilton vid en eller flera fasta tidpunkter i veckan. På Instagram delade hon nyligen en bild föreställande en sms-konversation med ett företag som erbjuder den tjänsten, och undrade vad hennes följare hade för erfarenheter av det. Carina Bergfeldt har drygt 90 000 följare på Instagram och många har kommenterat med sina egna erfarenheter och upplevelser av olika företag som erbjuder barnpassning.

Kommentarer om lämpligheten i barnvakt

Men vissa kan inte låta bli att komma med kommentarer som inte gör någon nytta, utan snarare verkar vara ett försök att få paret att skämmas för att de överväger att låta en främmande människa ta hand om deras barn.

Annons

Någon kommenterar att hon har tre vuxna barn och minsann aldrig behövt någon utomstående barnvakt, utan att hon skött det ”tryggt inom familjen”. På det svarar Carina Bergfeldt:

”Kul för er. Jespers mamma är död. Jespers pappa bor i Köpenhamn. Min mamma jobbar heltid på universitetet i Örebro. Min styvpappa är coronahögrisk och bor fyra timmar bort. Jag har sex bröder, Jesper en. De bor 4, 4, 4, 5, 5 och 7 timmar bort. Vem av dem tycker du ska ta ledigt från sitt arbete och sova på vår soffa två dagar i veckan så att Jesper och jag ska få det att gå ihop? Eller för att tala klarspråk – varför i hela friden kommenterar du på det här sättet? Tror du inte att vi letar efter det bästa sättet att ta hand om vårt barn?”

”Som själsliga dickpics”

I ett helt nytt inlägg lyfter hon sedan frågan igen. På bilden syns ett meddelande hon fått från en följare som ifrågasätter hennes val att anlita ett företag, som i så fall skulle tjäna pengar på deras barn. Carina Bergfeldt, uppenbart trött på att få så kallade ”goda råd” från okända personer, svarar syrligt:

Annons

”Men, Carina…Ta inte illa upp, låt mig bara skamma dig lite, lite grann över något jag har noll koll på och lika lite insyn i vad det gäller”.

Hon väljer också att citera konstnären och kroppsaktivisten Stina Wollter: ”Oombedda råd är som själsliga dickpics”. Och majoriteten av Carina Bergfeldts följare backar också upp henne i en mängd kommentarer.

Här kan du se hela inlägget:

Kritiserades också under graviditeten

Det här är inte första gången som Carina Bergfeldt tar upp frågan om att okända människor tar sig rätten att ifrågasätta hennes val i saker som de inte har något att göra med. När hon som höggravid skulle sätta sig på ett flygplan för att flytta till Stockholm från USA, var det många som höjde ett varningens finger i kommentarsfältet.

Annons

Något som Carina Bergfeldt inte hade bett om, vilket hon också poängterade.

”Jag är bara fullständigt allergisk mot alla dessa oombedda råd och tankar och funderingar som jag får serverade dag ut och dag in. Sedan förstår jag att ingen menar något illa. Men jag blir ändå ganska trött i huvudet av att ha folk tala om saker för mig var och varannan minut”skrev hon då på Instagram.

Foto: TT

LÄS MER:

Carina Bergfeldts tårar för sonen Hamilton: ”Började storböla”

Carina Bergfeldt ber följarna om hjälp – vem är Hamilton mest lik?

Gravida Carina Bergfeldt ger svar på tal om flygkritiken

Annons