Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carina Bergfeldt ryter ifrån efter kritiken om att hon lämnat sonen

13 sep, 2022 
Carina Bergfeldt
TT
Programledaren Carina Bergfeldts val att resa ifrån sin son för att jobba har väckt reaktioner hos vissa av hennes följare.
Nu slår SVT-profilen tillbaka mot kritiken – och menar att hon inte skulle fått samma kommentarer om hon varit man.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssaganBrand logo
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssagan

Carina Bergfeldt har rest iväg för att arbeta, vilket innebär att hon lämnar maken Jesper Zølck och sonen Hamilton hemma.

”Nu flyger mamma iväg. Vi ses om 24 dagar, min lilla skrutt. Bli inte för stor på den tiden”, skriver Carina Bergfeldt i ett Instagraminlägg från helgen.

Slår ifrån sig kritiken

Vad hon ska göra är inte helt klart, men det verkar bli spännande.

”Skickade en bild till producenten som var bekymrad att jag eventuellt packade för elegant. ‘Tänk skitiga barer och skjutbanor’ svarade han, så nu har jag letat efter alla skjutbanetröjor jag kan tänkas ha. Ni vet, såna som man har i garderoben”, skriver hon i ett tidigare inlägg.

Efter posten om att hon lämnar sonen hemma har Carina Bergfeldt fått en del kommentarer från följare som kritiserar henne för beslutet. Det svarar SVT-profilen nu på.

Annons

En del har åsikter över att jag lämnar Hamilton och jag fortsätter envetet hävda att en man aldrig fått samma kommentarer. Dansken är borta ca 35-40% av Hamiltons liv på grund av familjer i två länder och jobb som korrespondent, han har aldrig någonsin fått höra det jag får höra. Han är till exempel borta nu, och jobbar med valet. Det går utmärkt, ingen säger något”, skriver hon i ett inlägg.

Fina samtalet med Hamilton

Bergfeldt berättar att hon ringt ett videosamtal till sonen så fort hon vaknade, och att han var jätteglad och hemma hos sin mormor och morfar.

”Jag sa att jag älskade honom och saknade honom, han berättade om luftballongen igår och gav mig en puss genom telefonen. Sen ville han lägga på för han ville äta plättar, så han kastade en slängkyss och sa ‘hejdå mamma’”.

Journalisten och programledaren skriver vidare att hon är tacksam för att över att hon har folk i sin närhet som kan ta hand om sonen under den här tiden.

”Samtidigt tänker jag att både Jesper och jag visar honom att föräldrar kan ha saker som de tycker är viktiga och som de vill göra, även om det innebär att åka ifrån honom ett tag, och ändå älska honom till månen och tillbaka. Vi får se”.

5 snabba med Carina BergfeldtBrand logo
5 snabba med Carina Bergfeldt
Annons