Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carina Bergfeldt och Tareq Taylors gemensamma uppdrag

30 sep, 2022 
Felicia Hovryd
Tareq Taylor och Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt och Tareq Taylor avslöjar nu sin nya gemensamma SVT-serie, Drömlandet, där duon kör roadtrip genom södra USA.
Annons
5 snabba med Carina BergfeldtBrand logo
5 snabba med Carina Bergfeldt
5 saker du inte visste om Tareq TaylorBrand logo
5 saker du inte visste om Tareq Taylor

Mellan allt annat jobb har Carina Bergfeldt, 42, och Tareq Taylor, 53, i hemlighet åkt fram och tillbaka till södra USA för att spela in ett tv-projekt.

Nu berättar Carina på sin Instagram att ”hemlighetsmakeriet är över” och avslöjar duons samarbete, i maj 2023 kommer nämligen deras nya serie.

Det handlar nya serien om

I den nya SVT-serien Drömlandet får tittarna följa de folkkära tv-profilerna på en roadtrip i södra USA. Och bland annat kommer man få se ”en del av USA som människor till vardags inte riktigt får se”.

Carina har tidigare varit USA-korrespondent för SVT och fick den egna tv-serien Här är ditt land där hon visar upp Sverige för sin amerikanska halvbror. Numera bor hon i Sverige, men avslöjar nu att hon och Tareq spelat in serien i USA i drygt ett års tid.

Annons

– Äntligen får vi berätta vad det är vi hållit på med i nästan ett år, säger Carina.

– USA som jag älskar och har samtidigt väldigt kluvna känslor för.

I serien kommer programledarduon lyfta några känsliga ämnen som har splittrat landet.

– Det är många tunga ämnen, ska vi varna för. Vi tar upp sådant som dödsskjutningar, aborträtten och food deserts. Men mitt i detta hittar man människor med hopp, det brinner i ögonen på dem, säger Tareq.

Tareq: ”oerhört komplext”

Tareq som tidigare gjort ett eget reseprogram, Tareq Taylors matresa, tillsammans med sin pappa säger att resan kommer bjuda på ett och annat.

”Vi kommer att resa genom sex delstater i södra USA där vi gräver djupare i ett oerhört komplext land med många ansikten. En resa med många starka upplevelser.”, skriver Tareq i ett inlägg på Instagram.

Trots de tunga ämnena finns även ljusglimtar i den nya serien Drömlandet, i alla fall att döma av klippet som Carina delade på sin Instagram. Där syns duon satta framför en brasa i Nashville med tre systrar som spelar gitarr, en stund som Carina beskriver som ”magisk”.

Annons