Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Carina Bergs nya hälsobesked efter kollapsen i matbutiken

25 sep, 2022 
Linda Strömbäck
TT
Tidigare i somras drabbades tv-profilen Carina Berg av ett krampanfall inne i en matbutik, vilket resulterade i att hon fick åka till sjukhus. Nu berättar hon om hälsan tre månader efter kollapsen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Carina Berg om alla knep hon testade för att bli gravidBrand logo
Carina Berg om alla knep hon testade för att bli gravid

I sin podcast Gynning & Berg– hittar sig själva berättade Carina Berg om den obehagliga händelsen där hon föll ihop på golvet i en matbutik och fick ett kraftigt krampanfall.

– När jag gick hem från sista inspelningsdagen så började jag känna mig yr. Jag blev bara mer och mer yr och sedan började det att blixtra framför ögonen och jag tänkte att det var ett jävla blodsockerfall jag har, sa Carina Berg.

Carina berättade att hon sedan pratade med sin make Erik om att hon mådde konstigt, och bestämde sig för att ta en promenad hem istället för en taxi. När hon stannade i en matbutik för att köpa en juice, svartnade det för ögonen och hon vaknade senare upp på golvet.

Carina Berg om kollapsen

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och var helt desorienterad. Allt det här hände inne på Coop, berättade Carina och att hon fick föras till sjukhus.

Annons

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde – eller hjärnblödning. Det är klart att min fantasi slängde mig till alla jobbiga delar, sa Carina men lugnade lyssnarna genom att berätta att hon fått diagnosen krampanfall och att det kan triggas av sömnbrist och stress.

Carina Bergs nya hälsobesked

Nu berättar Carina Berg om händelsen i Nyhetsmorgon – tre månader efter kollapsen.

– Jag minns ingenting av den händelsen. Det berodde nog på kombinationen blodbrist och sömnbrist. En cocktail som gjorde att jag rasade ihop när jag var på Coop och fick ett krampanfall, säger Carina Berg.

– Man utreds massor av det där.. Men jag litar på läkarna som säger att det med en stor sannolikhet är en isolerad händelse.

Hon berättar också att hon numera alltid bär med sig kakor i väskan, för att förhindra ett blodsockerfall, och jobbar på att få tillräckligt med sömn.

– Jag försöker sova bra. Men det är svårt, alla i vår säng är inte överens om hur man sover en hel natt, säger Carina Berg.

Foto: TT, Instagram

Annons