Carina Berg berättar om krisen som mamma: ”Fattar fel beslut”

Carina berg
Intervju med Carina Berg om starkaste ögonblicket från Var fan är storken?
0:59

Efter reklamen: Intervju med Carina Berg om starkaste ögonblicket från Var fan är storken?

(0:59)

Slå på ljud

Förra året blev Carina Berg trebarnsmamma, när hennes och maken Erik Bergs andra gemensamma barn kom till världen. Dottern Juno föddes i mitten av mars och på Instagram lät det såhär när Carina för första gången presenterade henne för världen:

”Juno Karin Elsa Berg. Äntligen är du här. Mamma och pappa älskar dig”.

Juno är döpt efter parets favoritkafé i Köpenhamn, staden som Erik var bosatt i när de först började träffas.

Carina och Erik Bergs kamp för att få barn

Under relationen med nuvarande maken Erik har Carina också gett liv till sonen Otto. Efter att parets väg till att bli gravida varit allt annat än enkel gjorde Carina tv-programmet Var fan är storken? där flera personer delat med sig av ofrivillig barnlöshet och kampen för att få ett barn. Där i bland Carina och Erik Berg själva.

– Varje gång det inte gick så blev man lite mer ledsen. Det är klart att det dök upp tankar om att det kanske inte går och vi kanske aldrig får det där barnet. Det gör någonting med en, säger Erik i programmet och minns i samma veva tillbaka på då de fått missfall.

Sedan sitt äktenskap med Kristian Luuk är Carina också mamma till sonen Holger, som idag är elva år gammal.

Erik och Carina Berg.

Erik och Carina Berg.

”Känner mig jättekompasslös i vem jag är”

Trots att Carina Berg varit mamma i över tio år berättar hon nu om det som hon kallar för ”mammakris” – något hon upplever att hon befinner sig i just nu.

– Min mammakris går ut på att jag känner mig jättekompasslös i vem jag är, vad jag är bra på, jag känner mig dålig på nästan allt jag tar mig för. Det känns som att jag fattar fel beslut som inte alls är bra för mig, säger Carina Berg i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva.

Utöver det förklarar hon också att hon känner sig yr, att det känns både psykiskt och fysiskt. Det är däremot inget nytt.

– Jag har alltid varit yr, jag har jättelågt blodtryck, berättar hon vidare.

Foto: TT

Utvald läsning