Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Camilla Läckbergs beslut för framtiden – efter insikten

06 jul, 2020 
AvMåBra
Camilla Läckberg har tidigare kommunicerat att hon är rejält trött efter ett intensivt år. Nu har deckarförfattaren kommit till en ny insikt, berättar hon. ”Fick en aha-upplevelse igår”, skriver hon på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Tidigare i veckan gick Camilla Läckberg ut på Instagram med en vädjan till sina vänner och följare. I inlägget, som fick stor uppmärksamhet, skrev hon om sitt tunga år som varit väldigt intensivt med allt från boksläpp till en planerad flytt till Los Angeles.

”Jag har haft mitt mest stressfyllda år på många år 2019. Jag har jobbat, gråtit av stress på så många plan. Och ätit. Och gått upp mycket i vikt”, skrev hon på Instagram då.

Deckarförfattaren har flera gånger bett sina följare att avstå från att skriva elaka kommentarer om sin kropp, men trots det har kommentarerna fortsatt.

Tackar för stödet

I det tidigare inlägget berättar hon också att det tuffa året gjort att hon haft svårt att hinna svara på kommentarer och sms.

”Kommunicerar lite kollektivt med er alla nu, vänner, bekanta, följare. Är just nu extremt dålig på att svara på mess, mail, DM, samtal osv. Socialt är jag lite (ok mycket) ufo just nu.”, skriver hon i inlägget.

Annons

Hon fick många stöttande kommentarer efter den texten, något hon tackar följarna för i ett nytt inlägg.

Och glad om lite igenkänningsfaktor kan bidra på något sätt. Dock. Jag måste ju ta tag i detta. Och fick en aha-upplevelse igår.”, skriver hon och tillägger:

Jag HADE ju en kost i många år som funkade. Och som handlade mer om mående än om vikt. LCHF funkade ju för mig i så många år. Jag var piggare, gladare, mer energisk.

Camilla Läckberg berättar också om hur hon bestämt sig för att komma tillbaka dit igen, och att hon gör det steg för steg.

Jag MÅSTE bort från det idiotiska kilotänket och leta quick fixes – och återgå till att leva som jag vet jag mår bra av. Så enkelt. Men så svårt. Så nu blir det bort med sockret. Men ändå njuta av god mat. Och försiktigt börja med promenader. Med fokus på ork. Inte vikt. Ska testa padel på torsdag också.

Hon trycker på att det inte är vikten eller kroppsformen som är det viktiga utan själva måendet, och att hitta tillbaka till energin med hjälp av kost och motion. Och att våga slappna av.

 

Inlägget hyllas av följarna som delar med sig av sina egna tankar och erfarenheter.

Har samma problem, vi måste sluta tänka kilo och som du skriver fokusera på det man mår bra av. Vill även säga att din styrka att berätta om detta problem som vi är många som har är så vågat av dig. Du är en kvinna som visar att vi alla är lika med alla våra idéer”, skriver en person.

Kloka kvinna så är det ju”, skriver en annan.

Foto: TT, Instagram

Läs mer:

Camilla Läckbergs sorg efter jobbiga orden till dottern

Camilla Läckberg om stressen – och ångesten över viktuppgången: Arg på mig själv

Camilla Läckbergs om viktkomplexen – och hånen efter Skavlan

Annons