Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Camilla Läckberg: ”Kämpar just nu med att tycka om mig själv”

04 okt, 2020 
Camilla Läckberg om viktångesten
Camilla Läckberg fortsätter kampen mot hjärnspökena och den ständiga kroppshetsen. I ett nytt inlägg på Instagram skriver hon: ”Måtte våra döttrar slippa detta tunga arv av magert ideal, kakafoni av bantningskurer i media, och offentlig stenkastning i form av elaka kommentarer om man som kvinna spränger den etablerade trånga kroppsmallen.”
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Deckarförfattaren Camilla Läckberg har vid ett flertal tillfällen de senaste åren varit öppen med missnöjet med sin kropp och vikt i sociala medier. Något som uppskattats av hennes följare, och som Camilla själv beskriver som ett viktigt ämne som hon känner ansvar över att ta upp.

– Jag tycker att det är skitjobbigt att prata om det. Men just därför, jag får ju sådan enorm respons när jag gör det. Min inbox fylls av kvinnor som skriver att ”gud vad skönt att höra, och någon som du, där den offentliga bilden bara visar upp de framgångsrika sidorna och inte så mycket av demonerna på baksidan.” Då känner jag någonstans att det finns ett ansvar att dela med sig av det, förklarade hon när vi träffade henne tidigare i år.

I ett nytt inlägg på Instagram har Camilla än en gång öppnat upp sig om ångesten över hennes vikt, och hjärnspökena som florerar:

Kämpar just nu med att tycka om mig själv. Vilket absurt nog enbart just nu hänger ihop med femton plus kilon. Min hjärna är densamma. Min kreativitet är densamma. Min mans kärlek är oförändrad. Mina barns kärlek är oförändrad. Mina vänners kärlek är oförändrad. Spökena sitter bara i mitt huvud. Jag döms bara i min egen domstol (och måhända nättrollens.)”, skriver hon följt av:

Annons

Måtte våra döttrar slippa detta tunga arv av magert ideal, kakafoni av bantningskurer i media, och offentlig stenkastning i form av elaka kommentarer om man som kvinna spränger den etablerade trånga kroppsmallen. Jag är klok nog att veta att femton kilo plus inte definierar mig – men korkad i tillräcklig omfattning för att vara indoktrinerad av min samtid nog för att låta det tynga ner min självkänsla och min självbild. Låt oss skapa en värld med andra värderingar och förutsättningar – för våra döttrar.”

Stöttas av kollegor

Camillas öppna och ärliga inlägg har i skrivande stund gillats av närmare 25 000 användare, och i kommentarsfältet syns flera uppmuntrande kommentarer. Bland annat från sångerskan Sonja Aldén och tv-profilen Josefine Sundström som skriver:

Du är helt fantastisk. På så många plan även en förebild. Så älskad! Var snäll mot dig. Kram.”

Kan vi inte bara morra iväg de där demonerna? Säga åt dom att du är fin som du är? Du är också någons dotter, så var snäll mot dig själv. Ja? Vi säger så. Kram.”

Foto: TT 

LÄS MER: 

Simon Skölds kärlekshyllning till Camilla Läckberg

Camilla Läckberg om systerskapet och kritiken på Instagram

Camilla Läckberg om mammadrivet: ”Lyssna inte på alla jävla råd”

Annons