Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Camilla Läckberg hyllas för ärliga bilden från gynekologstolen

16 sep, 2022 
camilla-läckberg-1-
När Camilla Läckberg gör sin årliga rutinkoll hos gynekologen delar hon med sig av en bild av det privatare laget på sina sociala medier.
Annons
Camilla Läckberg om näthatet: "Kallade min man toyboy"Brand logo
Camilla Läckberg om näthatet: "Kallade min man toyboy"

I samma veva som Camilla Läckberg, 48, släpper sin elfte Fjällbacka-deckare under namnet Gökungen delar hon med sig av en, för många, väldigt privat stund på sina sociala medier. Det är när hon utför en rutinkoll hos gynekologen som hon publicerar en bild från besöket:

Inget säger ”Hurra för releasedag!” som en vända i gynstolen”, gör Camilla Läckberg klart samtidigt som hon visar upp en bild på sina ben då hon sitter i positionen redo för att bli undersökt.

Camilla Läckberg visar upp sig i gynstolen

”Häpp! Inte kul men nödvändigt. Årlig koll, plus att jag kollat mina hormonnivåer och fick rådgivning idag om hur hantera begynnande åldersrelaterade hormonförändringar. Hade bra värden på östrogen och testosteron, men lågt progesteron, så fick bioidentiskt progesteron utskrivet nu”, fortsätter hon under det hyllade inlägget. ”Modigt och fint inlägg. Fick mig en tankeställare. Bra jobbat”, skriver komikern Peter Wahlbeck, 59. Och ”Heja!”, hurrar en annan, och så fortsätter det.

Annons

”Vi kvinnor ska sluta tiga och lida”

Samtidigt öppnar hon upp om sina tankar gällande hormonnivåer och vilken påverkan det har kvinnokroppen, och hon poängterar att kvinnors hälsa sällan är högt prioriterat inom läkarvården.

”Så mycket saker som kan hänga ihop med att våra hormonnivåer minskar med med åldern. I mitt fall misstänker jag trötthet, snabb viktuppgång och sämre stresstålighet som möjliga samband. Det är ett eftersatt område inom vården, som det mesta inom kvinnohälsa. Men så värt att tas på allvar och inget vi kvinnor bara ska tiga och lida med.”

Camilla Läckberg och Simon Skölds kärlekssagaBrand logo
Camilla Läckberg och Simon Skölds kärlekssaga

Foto: TT/Instagram

Annons