Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Camilla Hamids tuffa uppväxt: “Min familj fyndade i soprummet”

30 jun, 2022 
AvMichaela Mastad
Camilla Hamid om sin tuffa uppväxt
Camilla Hamid är Sveriges största bakinfluencer och driver den prisbelönta bakbloggen My Kitchen Stories. Men vägen till framgång har inte alltid varit lätt. I hennes sommarprat berättar hon att familjen hade det så svårt ekonomiskt att de fick leta bland sopor för att klara sig.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Viktiga sommarprat genom tidernaBrand logo
Viktiga sommarprat genom tiderna

Camilla Hamid är känd som Sveriges bakverksgudinna och i dag driver hon en av de största bakbloggarna i Sverige med en halv miljon följare. Hon har även stora följarskaror på både Instagram och Youtube, där hon delar med sig av recept och inspiration för den som är sugen på något sött.

Karriären blommar verkligen för Camilla, som även har en examen som lärare i bagaget samt hunnit givit ut tre bakböcker. Men vägen till framgång har inte alltid varit lätt. I Camillas sommarprat i Sommar i P1 tar hon med oss på sin resa från en tuff uppväxt till en framgångsrik bakinfluencer.

”Varje söndag gick vi till soprummet för att fynda”

Under sin barndom var Camilla, hennes mamma och hennes tre yngre bröder bosatta på Södermalm i Stockholm. Familjen hade det knapert ställt och hennes mamma arbetade sju dagar i veckan för att försörja Camilla och hennes syskon.

– Varje söndag gick hela min familj ned till soprummet för att fynda. Men jag hatade det, visst återbruk i all ära men det handlade inte om det för oss. Vi hade inget annat val om vi ville att ekonomin skulle gå ihop, säger hon.

Annons

Camilla minns tillbaka på en jobbig tid

Camilla minns tillbaka på en specifik stund när familjen var nere i soprummet och ”shoppade” efter kläder eller leksaker. I ett sopkärl skymtade hon flera barbiedockor som var helt oförstörda. Hon berättar att hon behöll dockorna och fixade iordning dem, något som gav henne ett glädjerus inför skolstarten.

Dagen efter fyndet var det dags för vårterminen att dra igång efter jullovet. I normala fall brukade Camilla bäva för att berätta för klasskamraterna om vad hon hade fått i julklapp. Men nu såg hon framemot att få dela med sig.

– I väntan på min tur så kändes det som en evighet. Det bubblade i bröstkorgen på mig. När läraren ropade Camilla och det var min tur så brast jag ut i glädje och svarade jag att jag hade fått sju barbiedockor, säger hon och fortsätter:

– Det blev helt tyst i klassrummet efteråt och läraren tittade på mig som att jag var världens lögnare.

Annons

Camilla Hamid om sina barns uppväxt

Något som Camilla är tydlig med i sommarpratet är att det är viktigt för henne att hennes barn aldrig ska behöva växa upp som hon gjorde. Bakningen har inte bara givit henne glädje och livslust, utan också ett arbete som hon älskar och ett sätt att försörja sina barn på.

– Min äldsta dotter är i dag lika gammal som den dagen jag var i soprummet. Allt jag gör i dag är för att mina barn inte ska behöva uppleva samma barndom som jag gjorde, säger hon.

Foto: Sveriges Radio

Annons