Butik gör sig av med Paolo Robertos glass – alla pengar går till hjälporganisation

Ica Nära Ljung

Flera företag har valt att avbryta sina samarbeten med Paolo Roberto efter avslöjandet att han köpt sex. Både Coop och Ica har till exempel valt att sluta köpa in varor från hans bolag ”Paolos”.

Ica-butik donerar pengar till ideell organisation

På Ica Nära Ljung i Herrljunga kommun har man valt en egen väg. Man gör sig nu av med sista glasspaketen från just ”Paolos” – och donerar alla pengar till Talita, en ideell organisation som bekämpar sexhandel.

Så här skriver de på sin Facebook-sida:

”ALLA KAN GÖRA NÅGOT!💪

Vi tar nu bort glassen ur vårt sortiment. Istället för att bara kasta Paolos glass, kan du nu boka en förpackning glass och swisha valfri summa till: Talita; 123 032 39 23👇 Minst 50kr/glassen.

Talita är en ideell organisation som bekämpar sexhandeln i alla dess former genom att arbeta förebyggande, uppsökande och rehabiliterande.

Talita TACKAR från hela sitt♥️

Boka din glass genom att skriva i kommentarsfältet! Visa din Swish i kassan!

TACK för att du är med och bidrar till ett bättre samhälle🙏💗”

Nu hoppas de att fler butikshandlare gör samma sak.

Det här är Talita

Talita är en ideell organisation som erbjuder stöd och hjälp till kvinnor som utnyttjats i sexhandeln. De arbetar förebyggande, uppsökande och rehabiliterande, både i Sverige och utomlands. I Sverige driver Talita skyddade boenden med rehabilitering i Stockholm (Villa Talita) och i Göteborg (Lilla Talita).

Läs mer om Talitas arbete här.

Här kan du läsa mer om hur du stödjer deras arbete.

Foto: Ica Nära Ljung och talita.se

LÄS MER:

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen tackar för stödet

Utvald läsning