”Bonusfamiljen” säsong 2 – här är alla karaktärer!

Den 29 januari hade andra säsongen av SVT:s succéserie ”Bonusfamiljen” premiär. I snitt tittade 1,3 miljoner svenskar per program på den första säsongen och de utmaningar som följer en bonusfamilj skapade debatt.

När säsong två drar igång har det gått sex månader sedan sist vi stiftade bekantskap med Lisa (Vera Vitali), Patrik (Erik Johansson), Katja (Petra Mede), Martin (Fredrik Hallgren) och alla andra karaktärer i ”Bonusfamiljen”. Nu har en bebis kommit in bilden och vi får lära känna två nya karaktärer, Lisas syster Emma (Regina Lund) och kampsportstränaren Branco (Dragomir Mrsic). Precis som i den första säsongen står det snabbt klart att det inte alltid är helt lätt när gamla familjeband byts mot nya.

Säsong 3 sänds våren 2019

Bakom serien står Moa Herngren, Clara Herngren, Felix Herngren, Calle Marthin, Jesper Harrie och Ditta Bongenhielm. Eftersom första säsongen var en sådan framgång har produktionen redan fått klartecken för en tredje säsong som började filmas i april 2017. Den väntas ha premiär under våren 2019.

Samtidigt har Netflix köpt sändningsrättigheterna för de två första säsongerna. Det finns intresse från bland annat USA, Frankrike och Tyskland att göra lokala varianter av serieformatet.

Bonusfamiljen säsong 2 – roller och skådespelare:

Lisa – Vera Vitali

Skådespelerskan Vera Vitali föddes 1981 och är uppvuxen i Stockholm. Hon föddes in i en filmfamilj där hennes far Leon Vitali var skådespelare och hennes mor, Kersti Vitali, har verkat som kostymör i svenska filmer, musikaler och teaterproduktioner.

Vera Vitali har bland annat medverkat i filmer som ”Cornelis”, ”Monica Z”, ”Det vita folket” och miniserierna baserade på Arne Dahls böcker.

I ”Bonusfamiljen” spelar Vera Vitali bonusfamiljens mamma, Lisa.

Patrik – Erik Johansson

Erik Johansson föddes 1979 i Stockholm. Han debuterade redan 1994 då han spelade karaktären Benny i tv-serien ”Bert”.

Under åren har han bland annat medverkat i ”Eva och Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko”, ”Himlen är oskyldigt blå”, ”Sune i fjällen” och i den senaste julkalendern ”Jakten i tidskristallen” 2017.

I ”Bonusfamiljen” spelar Erik Johansson bonusfamiljens pappa, Patrik.

Bianca – Amanda Lindh

I ”Bonusfamiljen” spelar Amanda Lindh Lisas och Martins dotter, Bianca.

Eddie – Frank Dorsin

Frank Dorsin är född 2006 och är son till skådespelaren Henrik Dorsin.

I ”Bonusfamiljen” spelar Frank karaktären Eddie, som är Lisas och Martins son.

William – Jacob Lundqvist

Den unga skådepelaren Jacob Lundqvist spelar Patriks och Katjas son, William, i ”Bonusfamiljen”.

Katja – Petra Mede

Skådespelerskan, programledaren och ståuppkomikern Petra Mede föddes 1970 i Stockholm. Hon växte upp utanför Göteborg och är utbildad balettdansös. Efter att ha skadat ryggen som 20-åring blev hon sjukskriven i ett decennium och blev sedan komiker.

Petra Mede har bland annat medverkat i tv-programmen ”Parlamentet”, ”Cirkus Möller” och ”Högklackat”. Hon har också varit programledare för bland annat Eurovision Song Contest och Guldbaggegalan.

I ”Bonusfamiljen” spelar Petra Mede karaktären Katja, som är Patriks före detta fru.

Martin – Fredrik Hallgren

Fredrik Hallgren föddes 1973 i Stockholm. Han är utbildad på Scenstudion i huvudstaden och har också gått på Calle Flygare Teaterskola.

Han har bland annat medverkat i tv-serierna ”Oskyldigt dömd”, ”Vårdgården” och filmen ”Fjällbackamorden: Vänner för livet”.

Fredrik Hallgren spelar i ”Bonusfamiljen” karaktären Martin, Lisas före detta make.

Birgitta – Marianne Mörck

Sångaren, regissören och skådespelerskan Marianne Mörck föddes 1949 i Göteborg. Genom åren har hon gjort många stora musikalroller, bland annat Eliza i My Fair Lady, Sally Bowles i Cabaret, Maria i Sound of Music och titelrollen i Carmen.

Marianne Mörck har också medverkat i ett stort antal ”Wallander-filmer, ”Lusten till ett liv” och tv-serien ”Svenska slut”. 2017 deltog hon i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” som spelades in på Teleborgs slott och sändes i januari 2018.

I ”Bonusfamiljen” spelar Marianne Mörck Martins mamma och är tillsammans med Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karaktär Gugge.

Gugge – Barbro ”Lill-Babs” Svensson

En av Sveriges mest folkkära artister Barbro ”Lill-Babs” Svensson föddes 1938 i byn Tå i Hälsingland. Lill-Babs gjorde sitt första framträdande redan 1953 på Barnens dag i Järvsö. Sedan dess har hon bland annat medverkat i Eurovision Song Contest, spelat både teater- och filmroller och programlett Melodifestivalen.

Några av Lill-babs mest kända låtar är ”Är du kär mig ännu Klas-Göran”, ”En tuff brud i lyxförpackning” och ”Leva livet”. Hennes 50-årsfest inom musikbranschen direktsändes i TV4.

I ”Bonusfamiljen” spelar hon karaktären Gugge, som är Birgittas partner.

Branco – Dragomir Mrsic

Dragomir Mrsic föddes 1969 i Prijedor i nuvarande Bosnien och Hercegovina och är idrottsledare och skådespelare. Han kom till Sverige med sin familj när han bara var en och en halv månad gammal och växte upp i Fittja. 18 år gammal blev han nordisk mästare i taekwondo och driver i dag ett eget gym.

1990 genomförde Dragomir det omtalade rånet mot Gotabanken i Stockholm, den så kallade 930-miljonerskuppen, tillsammans med värdetransportrånaren och skådespelaren Liam Norberg. Han dömdes till tre och ett halv år fängelse för rånet.

Han har bland annat medverkat i ”Snabba cash”, ”Wallander – Kuriren” och tv-serierna ”Torperderna” ”Alex” och ”Syrror”.

Dragomir Mrsic spelar den nya karaktären Branco i ”Bonusfamiljen” som är kampsportstränare.

Emma – Regina Lund

Regina Lund föddes 1967 i Vasa i Finland och är skådespelare, sångare, poet, författare och konstnär. Hon växte till stor del upp hos sina farföräldrar i Gävle och har tävlat på elitnivå i gymnastik.

Regina slog igenom som Ofelia i ”Hamlet” på Riksteatern 1992 och gjorde senare stor succé med ”I hetaste laget” tillsammans med Björn Skifs. Många minns henne också som sekreteraren Mona i ”Rederiet”.

Våren 2013 fick Regina Lund beskedet att hon drabbats av bröstcancer, men bedömdes i början av 2014 vara fri från sjukdomen.

I ”Bonusfamiljen” spelar Regina Lund Lisas syster Emma som gör debut i seriens andra säsong.

Jan – Johan Ulveson

Den svenska skådespelaren och komikern Johan Ulveson föddes 1954 i Stockholm. Han utbildade sig vid Teaterhögskolan i Malmö och började sin karriär på Norrbottensteatern i Luleå.

Johan Ulveson är mest känd för att ha medverkat i tv-serierna ”Lorry”, ”Ture Sventon, privatdetektiv” och ”c/o Segemyhr”. Han har också en lång meritlista över uppsättning på bland annat Dramaten, Oscars, Vasan och Stockholms stadsteater.

Johan Ulveson spelar terapeuten Jan i ”Bonusfamiljen”.

Ylva – Ann Petrén

Ann Petrén föddes 1954 i Västerås. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och sedan 1988 tillhör hon Stockholms stadsteaters fasta ensemble.

Ann Petrén har vunnit en Guldbagge för sin roll i ”Om jag vänder mig om” 2003 och en för sin roll i ”Happy ends” 2011. Hon har också medverkat i tv-serierna ”Bron” och ”Jordskott” och filmen ”Beck – gamen”.

I ”Bonusfamiljen” spelar Ann Petrén karaktären Ylva, som är terapeut.

Filip – Martin Luuk

Martin Luuk föddes 1968 i Stockholm och är skådespelare och manusförfattare. Han är bror till programledare Kristian Luuk.

Martin ingår i humorgruppen Killinggänget och har skrivit flera kortböcker. Han har också släppt tre musiksinglar, ”A Gentleman’s Story”, jullåten ”Jag vill dö,” samt ”Did You Know I Was In Love With You”.

Martin Luuk spelar karaktären Filip i ”Bonusfamiljen”, som är en kollega till Patrik.

Sebastian – Leo Razzak

Leo Razzak är född 1987 och är uppvuxen i Skogås och i Norsborg. Han är förutom skådespelare även föreläsare kring mångfald och social entreprenör som arbetar med företag och samhällskontakter på Fryshuset.

Leo har varit radiopratare både på Sveriges Radio P3 och SR Metropol. Han har medverkat bland annat i tv-serierna ”Torpederna” och ”Solsidan”.

I ”Bonusfamiljen” spelar Leo Razzak Sebastian, som är Martins kollega.

”Bonusfamiljen” sänds måndagar klockan 21.00 i SVT1 och SVT play. 

Av: Cecilia Ahle   Bild: Ulrika Malm/SVT, IBL

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Utvald läsning