Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Björn Ulvaeus kärlekssemester med Christina: ”Lycklig”

01 nov, 2022 
https://image.mabra.com/image-7765384?imageId=7765384&width=1320&height=1320&cropw=97.22&croph=100&x=0&y=0
Ebba S. Dahlman
Karin Törnblom/TT
Det var i somras som Björn Ulvaeus visade upp nya kärleken Christina Sas på röda mattan, i samband med en premiär.
I en kommentar till Aftonbladet berättar han nu om den spirande relationen – och deras romantiska semester i Grekland!
Annons
Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppenBrand logo
Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppen

Det var i slutet på februari som Björn Ulvaeus, 77, och Lena Ulvaeus, 73, skickade in en gemensam skilmässoansökan. Drygt en månad senare gick de ut offentligt och berättade om beslutet.

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, skrev ex-makarna i ett uttalande.

Men det skulle inte dröja länge innan Abba-medlemmen hittade kärleken på nytt.

Hon är Björn Ulvaeus nya kärlek – jobbat med Abba

I somras dök Björn nämligen upp med nya kärleken Christina Sas, 49, på röda mattan inför premiären av musikalföreställningen Pippi på Cirkus.

– Det här är min partner Christina. Vi har dejtat ett litet tag och jag kände att jag ville ta med henne på det här eventet. Så det här är första gången som vi typ går ut tillsammans, berättade han för Hänt då.

Annons

Men vem är musikerns nya partner? Och hur träffades de?

Christina Sas är född i Danmark, men bor och arbetar i Tyskland. Det rapporterar Aftonbladet. Som produktchef på skivbolaget Universal Music Group har hon bland annat varit involverad i Abbas senaste album Abba Voyage, som skapade stora rubriker i november förra året, då det var deras första musiksläpp på 40 år.

Abba-medlemmarna Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad and Björn Ulvaeus på premiären av Abba Voyage i London, den 26 maj 2022.
Abba-medlemmarna Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad and Björn Ulvaeus på premiären av Abba Voyage i London, den 26 maj 2022.

Björn Ulvaeus kärlekssemester med Christina Sas

Sedan det nya kärleksparets första offentliga framträdande i somras, har Björn och Christina hunnit med en romantisk resa till en plats som ligger musiklegenden varmt om hjärtat.

I en kommentar till Aftonbladet berättar Björn om den spirande kärlekslivet och resan till Grekland.

– Det är jättebra. Jag är väldigt glad och lycklig. Vi har ganska nyligen varit på semester på Kreta ihop, säger han till tidningen.

Annons

Just Grekland har en betydande roll för Björn, då den utgör platsen för musikalen (och filmen) Mamma Mia, som är baserad på Abbas rika låtkatalog. Det skvallrar med andra ord om att förhållandet blomstrar!

Se också: Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"Brand logo
Se också: Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"

Foto: TT

Annons