Björn Natthiko Lindeblads liv i bilder – från glad pojke till upplyst man

Björn Natthiko Lindeblad som munk

”Om du läser det här, så har jag gått ur tiden”.

Så börjar sista inlägget på Björn Natthiko Lindeblads instagramkonto.

Det publicerades på tisdagen den 18 januari år 2022. Dagen innan valde han att avsluta sitt liv efter flera års kamp mot sjukdomen ALS.

Han befann sig i norra Halland och hade sina nära och kära omkring sig.

Se också: Björn Natthiko Lindeblad är död – blev 60 år gammal

1:9

Efter reklamen: Björn Natthiko Lindeblad död 60 år gammal

(1:9)

Slå på ljud

Det blev slutpunkten för hans jordiska liv, men hans namn kommer inte att glömmas på långa vägar. I kommentarsfältet till hans sista bild, har kondoleanserna fortsatt strömma in under hela tisdagen.

Björn hade en nära dialog med sina följare på instagram. Han svarade alltid och bjöd på bilder från sin barndom och karriär.

Björn Natthiko Lindeblads liv i bilder

Björn Natthiko Lindeblad föddes 16 augusti år 1961. Här syns han på en av de första bilderna som sannolikt tagits på honom.

Björn med en av sina bröder i där båda är väldigt unga ålder. De verkar ha utfört något bus som någon vuxen tyckte förtjänade att bli förevigat på bild.

Björn Natthiko Lindeblad som liten pojke.
Skärmbild/SVT

Björn Natthiko Lindeblad växte upp i Halland med sin mor och far och tre bröder. Här tar han för sig av mors kakbuffé. Skärmbilden kommer från Anne Lundbergs dokumentär om Björn som sändes i augusti 2021.

Björn som 14-åring på en golfbana i Skottland. En sport han gärna spelade också som vuxen. Han gick gärna en golfrunda med sin far.

Björn Natthiko Lindeblad.
Foto: Skärmbild/SVT

Björn var äldst av fyra bröder och syns här i mitten, med den röda kalufsen. På bilden syns också hans mor och far.

Det här fotot togs när Björn höll ett av sina första föredrag på skolan i USA där han just studerat ett år som utbytesstudent. Året var 1979 och han var 18 år gammal. Björn skriver så här på sitt instagramkonto om bilden: Visst syns det att jag hade tittat på Saturday Night Fever alldeles för många gånger?

Björn får besök av sin mamma när han var skogsmunk i Thailand. Ett liv han ägnade sig åt i 16 år innan han vände hem till Sverige igen.

På bilden ser vi Björns pappa överlämna en nya allmoseskål ett par dagar efter att Björn hade slutat vara novis och blivit fullvärdig munk. Pappan sammanfattade sina intryck av vad han tyckte att munkarna höll på med i skogsklostret: "Det är lite som scouterna. Fast med mer moral."

Björn, andra från höger, med sina bröder och pappa.

En bild på Björn och hans pappa från slutet av 80-talet.

Björn tillsammans med personen som han beskriver som sin älsklingsmänniska, frun Elisabeth.

Björn år 2020 i samband med en DN-intervju. Han skulle precis släppa sin bok Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk.