Biggest Loser-Mattias: "Jag levde i misär"

Biggest Loser- Mattias berättar om sitt förflutna.

Denna vecka i ”Biggest Loser”  har präglats mycket av sjukdomar, flera av deltagarna har råkat ut för feber och förkylning. Det är bara Mattias och Maria som kan träna under första träningspasset vilket stressar de andra deltagarna då de är rädda att de inte ska gå ner tillräckligt i vikt för att få stanna i programmet.

Nu när halva tiden har gått i ”Biggest Loser” känner de flesta av deltagarna stor skillnad i kroppen och fysiken. Deltagarna gör om samma hinderbana som de gjorde i början av programmet och de nya tiderna överraskar alla.

Mattias öppnar upp om sitt förflutna

Tränaren Mikael känner att Mattias håller upp en fasad för att dölja sina svagheter och väljer i detta avsnitt att prata med honom för att få honom att öppna upp sig.

Mattias berättar att anledningen till att han blev överviktig var en kombination av dåligt självkontroll och missbruk. Som 25-åring la han in sig själv på ett behandlingshem och det visade sig att han hade en fullt utvecklad fettlever.

– Jag levde som arbetslös, hemlös och hade 1,5 miljoner kronor i skuld hos kronofogden. Det var ingen som ville prata med mig, berättar Mattias i programmet.

Mattias känner att det har varit en ond spiral, redan på behandlingshemmet när han ville dricka fanns det skärpmat som skulle ersätta alkoholen. Han bytte egentligen bara beroende – från alkohol till onyttig mat.

Mikael försöker att peppa Mattias att använda sitt förflutna som motivation och förvandla den negativa spiralen som har funnits i hans liv till något positivt.

Mattias känner att programmet ger alla verktyg som krävs för att leva ett hälsosamt liv och att det sedan gäller att använda verktygen när de kommer ut i verkligheten.

Veckans tävling fokuserar på mat

Detta avsnitt gästar tv-kocken Alexandra Zazzi programmet där hon ska laga mat för tävlingen där immunitet går att vinna. En del av lagen tänker taktiskt och en deltagare reagerar starkt på denna tävling, något som även blev en chock för henne. I veckan får även deltagarna lära sig mer om nyttig mat.

I nästa avsnitt är det ännu en tävling – och även veckans eliminering.

Biggest Loser sänds mån-tis kl 20.00 i kanal 7.

Foto: TV4

Läs mer:

”Biggest Loser” 2018: Så gick det sen för deltagarna 

Därför tvingas ”Biggest Loser”-deltagare lämna

Biggest Loser-Simon”Jag har varit en beroendeperson” 

Utvald läsning