Biggest Loser-Malin: "Känner mig tråkig om jag inte äter på festen"

"Biggest Loser"-deltagarna förbereder sig på vardagen utanför slottet.

Nu är det endast sex deltagare kvar på slottet som tävlar om att vinna ”Biggest Loser”. Deltagarna fokuserar på att få ihop de timmar av träning de ska träna varje dag. Grupperna har förändrats sedan förra veckan, Mattias och Sune har gått ihop med Malin och Klara för att träna ihop.

Sune menar att detta är taktiskt då killarna vill få ut Markus eller Simon. Samtidigt börjar Simons kropp säga ifrån efter en lång tids intensiv träning. Han mår dåligt i början i veckan och måste avbryta träningen med Mikael och Pischa.

Deltagarna får planera sin träning

Träningen med Mikael och Pischa går ut på att deltagarna själva ska planera ett träningspass – detta för att förbereda dem för tiden efter programmet, verkligheten.

– När ni kommer hem är det otroligt viktig att ni vet vad ni håller på med. Det gäller allt från att planera träning, att kunna träna hårt, att veta vad man ska göra och att planera så att man får sakerna gjorda, berättar Mikael i programmet.

Deltagarna tycker att det träningen är rolig och även viktig för att kunna få in rutinen innan de lämnar slottet. Tränarna är mycket nöjda med deltagarnas prestation på träningspasset.

Tomas Gustavsson gästar

Skridskomästaren Tomas Gustavsson gästar programmet under tävlingen som går ut på att deltagarna ska med hjälp av filttofflor på fötterna glida som en skridskoåkare fram och tillbaka på hal plastbräda. De två som klarar flest varv, kommer till finalen. Vinnaren får en stor fördel till nästa tävling, där de tävlar om en plats till finalen.

Deltagarna lär sig hur de ska hantera kosten vid fest

Kristina Andersson som är näringsfysiolog förbereder deltagarna på hur de ska tänka kring kosten utanför slottet och när de går på festliga tillställningar.

– Jag är en socialätare och om jag ska gå på fester och avstå maten som serveras, kommer jag känna mig tråkig och jag är rädd att andra även kommer uppfatta mig som tråkig, berättar Malin i programmet.

Kristina Andersson visar flera olika hälsosamma alternativ, något som verkligen uppskattas av deltagarna. Ett annat bra tips hon ger är att inte gå på fest hungrig och då äta en stor portion, utan istället planera och äta hälsosam mat innan och sedan unna sig lite på festen. Allt handlar om balans. Sedan går det alldeles utmärkt att deltagarna unnar sig ibland med lite mindre hälsosam mat, bara det inte blir en rutin.

I nästa avsnitt är det ännu en tävling – där vinnaren tar en finalplats.

Biggest Loser sänds mån-tis kl 20.00 i kanal 7.

Foto: TV4 

Läs mer:

Biggest Loser: Spänd stämning efter återkomsten från Revanschen 

”Biggest Loser” 2019: Här är årets alla deltagare 

Därför tvingas ”Biggest Loser”-deltagare lämna 

Utvald läsning