Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

I Biggest Loser: Deltagaren Elins hjärta fick startas om

05 okt, 2020 
Biggest loser
När deltagaren Elin Roihjert gjort första fystestet på plats i Biggest Loser 2020 vill pulsen inte gå ner efteråt. "Ska jag dö nu?", säger hon i första programmet för säsongen.
Annons
Allt du vill veta om tränaren Pischa Strindstedt i Biggest loserBrand logo
Allt du vill veta om tränaren Pischa Strindstedt i Biggest loser

I första avsnittet av Biggest Loser 2020 får deltagarna börja träningen med att göra ett fystest. Det handlar om att de ska cykla så långt man kan på tio minuter, på en så kallad airbike, en sorts motionscykel där även armarna jobbar.

Elin Roihjert: Det är på liv och död

Elin Roihjert i Biggest Loser
Elin Roihjert är en av deltagarna i Biggest Loser 2020.

En av deltagarna är Elin Roihjert, 35 år. När hon cyklar ser man att hon tar sig för hjärtat. Precis som de övriga deltagarna ser hon också väldigt ansträngd ut, man ska ju ta i allt vad man kan under testet.

– Jag måste göra den här resan för att bli frisk. Det är på liv och död, det är verkligen det, säger Elin Roihjert i början av programmet.

Och när hon har cyklat blir det också verkligen det.

– Efter vårt första träningspass så kändes det som att hjärtat skulle hoppa ut ur bröstet. Och jag tittade ju på och höll koll på min puls och kände att den gick ju inte ner, säger hon.

Annons

Pulsen är fortsatt hög och oregelbunden

En av sjuksköterskorna på plats, Ann Wretman håller också koll på Elin och efter en stund säger hon:

– Det är ju en stund sedan du cyklade nu. Men din puls vill ju liksom inte gå ner. Och den slår oregelbundet också, så jag tycker absolut att vi åker till akuten och kollar upp det i alla fall.

Tidigare i programmet har sjuksköterskorna kommenterat att flera deltagare såg väldigt bleka ut när det cyklade och att några såg ut som att de nästan skulle svimma av. Samt att flera var skakiga och behövde tas hand om efter cyklingen.

Deltagarna i Biggest Loser introduceras till första passet.
Deltagarna i Biggest Loser 2020 introduceras till första passet.

Elin: ”Ska jag dö nu?”

– När Ann kommer fram till mig och berättar att min puls är oregelbunden och att den är väldigt väldigt hög. Så började jag bli orolig och började fundera på vad som händer. Ska jag dö nu? Säger Elin, innan man får se att hon kliver in på ett sjukhus.

Annons

Hur det går för Elin får man inte se i första programmet – som avslutas med ett klipp från nästa program där sjuksköterskan Ann Wretman säger till övriga gruppen deltagare att ”I detta nu så kommer hennes hjärta att startas om”.

Biggest loser sänds från och med 5 oktober måndagar och tisdagar på Sjuan, samt på TV4 Play och C More.

Foto: Sophie Odelberg/Tv4

LÄS MER: 

Biggest Loser 2020: Här är alla deltagare

Biggest Loser-deltagarna om tiden före slottet: Var rädd för vad folk skulle tycka

”Biggest Loser”-Pischa: Så hittar du träningslusten med parträning

Annons