Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Bianca Kronlöfs svåra graviditet: ”Den är för jävlig”

15 nov, 2022 
Bianca Kronlöf
Bianca Kronlöf väntar sitt andra barn.
Något som så klart är roligt, men komikern och skådespelaren berättar nu att det inte bara är en härlig upplevelse.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

2020 fick Bianca Kronlöf och pojkvännen Petter Oest sitt första barn, dottern Nila som blivit två år. I en intervju med Allas berättade hon då om sina känslor kring att uppfostra en dotter.

VIDEO: 5 saker om Bianca Kronlöf du kanske inte vissteBrand logo
VIDEO: 5 saker om Bianca Kronlöf du kanske inte visste

– Panik! Panik! Men jag hade haft panik om jag hade haft en son också. Hur skulle jag prata med honom om att när du är åtta finns det färger som du inte får ha på dig längre? Varför slutar killar gråta när de fyller tio? Den här sårbarheten som blir förbjuden för tonårskillar. Den ömheten, vad händer när den klankas ner på och förlöjligas? Den är liksom socialt förbjuden. Så det hade jag varit rädd för om jag hade fått en son, säger hon i intervjun.

Bianca Kronlöfs strategi för dottern

– Nu med en dotter... Jag kan ju bara se till mig själv, jag blev tafsad på när jag var tio. Det kommer att hända henne också. Min strategi när det kommer till min dotter är att visa henne att det här finns och att jag måste börja prata med henne om sex och sexuellt våld tidigt. Inte på högstadiet, utan innan.

Annons

Nu väntar paret sitt andra barn. Bianca Kronlöf är ungefär halvväg in i graviditeten, och i mars är det dags. Den här gången har de kollat upp könet på barnet i förväg, men om det blir en son eller dotter håller de för sig själva än så länge.

”Att ha ont påverkar mig psykiskt väldigt mycket”

Vad som däremot är klart är att det varit en jobbig graviditet så här långt. Det berättar Bianca Kronlöf för Aftonbladet.

– Det känns jättekul att vara gravid och det känns jättekul att mitt barn ska få ett syskon. Men den här graviditeten är för jävlig. Först mådde jag illa och när det väl slutade så fick jag foglossning. Jag skulle vilja säga att jag har haft ganska ont. Det gör att man inte kan vara så härlig och piffig som man vill vara, eller glad, säger hon och fortsätter:

– Att ha ont påverkar mig psykiskt väldigt mycket. Man blir ledsen och allt känns tyngre vilket gör att man inte heller blir så sugen på att hitta på roliga saker som egentligen gör en glad, för det känns som man kommer ha ännu mer ont efteråt.

SE OCKSÅ: Rihannas inspirerande gravidstil - spana in hennes bästa looksBrand logo
SE OCKSÅ: Rihannas inspirerande gravidstil - spana in hennes bästa looks

Foto: TT

Annons