Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Bakslaget för Pernilla Wahlgrens husplaner

08 mar, 2022 
Pernilla Wahlgren.
TT
Pernilla Wahlgren har stött på hissrelaterad patrull när det kommer till hennes husbygge på Lidingö.
Nu tvingas hon tänka om.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: 18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamlaBrand logo
TV: 18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamla

Bygget med Pernilla Wahlgrens drömhus på Lidingö fortsätter. Artisten och tv-profilen har köpt en stor tomt på Sticklinge udde där en lyxvilla på 300 kvadratmeter håller på att sättas ihop.

Det var förra sommaren som hon berättade den glada nyheten att bygget kunde börja.

”Äntligen! Bygglovet är klart, alla beslut är tagna och om allt går som det ska, så kommer VILLA NILLA stå färdigt uppe på berget på min nya tomt om ca ett år...”, skrev hon på Instagram och visade i samma veva upp en massa bilder på planen för hennes nya tillhåll.

Det är inga småskaliga planer hon har för huset, och Pernilla Wahlgren är inte den enda som kommit med input för hur det ska bli.

– Det är ett jätteprojekt. Jag vet hur jag vill ha det, och har satt ihop en moodboard med det finaste kök, vardagsrum och fasad jag kan tänka mig. Det kommer önskemål från barnen också. Benjamin vill ha gym och plats för flygel, Bianca vill ha en pool, har hon tidigare sagt till Expressen.

Annons

Kommunens krav på Pernilla Wahlgren

Nu visar det sig att Wahlgrens värld-profilen stött på problem med Villa Nilla, och det är en hiss som ställer till det. Den skulle gå upp till själva huset. En lyxdetalj kan tyckas, men det håller Pernilla Wahlgren inte med om.

– Grejen är ju att det inte är så himla lyxigt, utan det är ett krav från Lidingö kommun. Så jag har inget val om jag inte bygger en väg, säger hon i podcasten Wahlgren & Wistam, och förklarar vidare hur den var tänkt att vara.

– Från början var det tänkt att vara en sådan där handikapphiss som det finns krav på om man bygger ett hus så högt upp från vägen som jag gör. Sen kom han som bygger mitt hus på att vi kan bygga in en hiss som vi spränger in i berget från ett garage, och då går den rakt in i huset.

Här byggs Pernilla Wahlgrens drömkåk.
Här byggs Pernilla Wahlgrens drömkåk.

Hissplanen stoppas

Den idén tyckte Piccadilly circus-artisten lät cool, men det nuvarande bygglovet tillåter inte ett garage. Om den planen skulle gå i lås skulle hon alltså behöva ansöka om nytt bygglov.

Annons

– Den sista idén som vi landat i, och som det antagligen blir, är att vi bygger som en hästsko och gör så att man kan köra upp med bil nästan hela vägen. Och då slipper man kravet på hiss. För kravet är att om man skadar sig så ska man ändå kunna komma upp till huset, berättar Pernilla Wahlgren.

Poddkompisen Sofia Wistam menar att den hästskoformade uppfarten nog kommer bli som en lyxdetalj, och att det kommer kännas som att man kör upp till ett fint hotell.

– Så kan det bli. Och jag vill inreda huset så att det känns som ett lyxigt boutiquehotell så att mina barn ska vilja checka in där och betala orimligt dyra pengar för en hotellnatt hos Pernilla Wahlgren.

Foto: TT

Se också: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minnsBrand logo
Se också: Kändisarnas bästa bröllopsbilder vi minns
Annons