Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Julia Franzén:"Bachelorette var tuffare än att vara med i Robinson"

25 okt, 2021 
Julia Franzen är bachelorette 2021 i Tv 4, hon har tidigare synts i Robinson
Julia Franzén är årets bachelorette i Tv 4. Här berättar hon om varför det var tuffare att vara med i Bachelorette än i Robinson och ger oss sina bästa relationstips.
Annons
Här är de fem kärleksspråkenBrand logo
Här är de fem kärleksspråken

Julia Franzén, 31 år, kan man i november och december se leta efter sitt livs kärlek Bachelorette, i Tv 4 och Cmore. Det blir första gången på tio år som vi får se en tjej i det här programmet, i Sverige.

Julia Franzén går från Robinson till Bachelorette

Känner du igen Julia sedan tidigare? Det kan det till exempel vara från Robinson, där hon var med och tävlade, och höll sig kvar länge, 2020. Tidigare har hon också synts på tv i programmet Cirkus Magaluf.

Bachelorette spelades in i Grekland i maj 2021. När vi pratar med Julia har programmet spelats in men inte sänts ännu, och hon får inte avslöja hur det gått. Men hon kan berätta lite om hur det var.

– Det var jätteroligt och helt fantastiskt. Väldigt påfrestande. Jämfört med Robinson så var Bachelorette värre både fysiskt och psykiskt.

Annons

"I Bachelorette är man ensam om att skicka hem folk"

Till exempel var det skillnad att vara ensam om att skicka hem folk.

– I Robinson hade man ju en hel pakt att skylla på när en person röstades ut. Här är det bara jag som skickar hem personer som öppnat upp sig och blottat sina hjärtan. Det var fruktansvärt.

Dessutom var Julia själv i fokus under hela inspelningen.

– Det var påfrestande att genomföra cirka 40 dejter på 42 dagar, 1–2 dejter per dag. Men att vara i fokus var både det jobbigaste och det bästa.

"14-åriga Julia skulle ha blivit överlyckligt om hon vetat"

Julia berättar att samtidigt som det var jobbigt så kände hon hela tiden att hon också var väldigt tacksam och njöt av nuet.

– Om 14-åriga Julia hade vetat att jag skulle bli bachelorette och överöst av kärlek, fina klänningar och styling så hade hon blivit överlycklig.

Frågan är om 14-åriga Julia hade blivit så förvånad ändå. Julia Franzén verkar ha varit målmedveten tidigt, och äventyrlig. Hon har bland annat flyttat själv till Los Angeles, rest runt i världen, tävlat i Miss Universum …

Annons

– Jag har väl alltid vågat att kasta mig ut från stup. Jag tror jag har det från mina föräldrar, som bor kvar i Lerum där jag växte upp, som alltid har antagit nya utmaningar. Till exempel utbildade mamma sig till undersköterska när hon var 50.

Julia har tävlat i bikinifitness och jobbat i Los Angeles

Idag jobbar Julia som livscoach och PT i Marbella, Spanien. Träning blev en stor del av hennes liv efter att hon kom tillbaka hem från USA, där hon bland annat jobbade med stora event i Hollywood.

– När jag kom hem gick jag upp 25 kilo i vikt och anmälde mig till en bikinifitnesstävling sju månader senare. Då blev jag helt enkelt tvungen att träna.

Trots alla olika saker Julia gjort är det ändå Bachelorette som hon tycker varit roligast.

– I alla fall det mest komiska. Ser man på det i fågelperspektiv så kan man se hur sjuk den där bubblan, som känns normal när man är i den, egentligen är. Det är på riktigt. Och jag trodde aldrig att man kunde känna så mycket för fler personer.

Annons

"Det går ju inte att vara kär i flera samtidigt" Eller?

Julia hade själv sett på Bachelor innan och undrat hur de kunde få det att se så spännande ut.

– Det går ju inte att vara kär i flera samtidigt, har jag tänkt. Jag trodde inte mitt hjärta hade plats för det. Men det kan pirra med flera. Då får man gå på mer praktiska saker men alla har ju så himla många olika fördelar.

Den största utmaningen för Julia var att försöka ta reda på vem som egentligen var bäst att dela en vardag med.

– Man kan inte bara gå på känsla, man måste ta reda på om man passar in i varandras liv också. Det är svårt.

Julia ångrar ingenting från sin Bachelorette-resa.

– Nej, jag är väldigt pirrig och det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot att se Bachelorette sändas. Man får verkligen se mig, hur jag ger av mitt hjärta, helt ofiltrerat. När jag är glad, arg, kär, ledsen … Det är väldigt läskigt såklart men jag tror ändå det blir ganska fint.

3 relationstips från Julia Franzén:

  • Ha någon sorts utvecklingssamtal med varandra en gång i veckan, eller åtminstone i månaden. Stäm av vad ni vill, vad ni tycker är bra och vad ni kanske tycker är mindre bra.
  • Ta inte snacket om er relation med vänner eller familj utan med vandra, kommunicera.
  • Ta inte varandra för givet. Det är egentligen inte så dumt att gå med tanken att man faktiskt kan bli utbytt. Annars är det lätt att sluta anstränga sig, både vad gäller sin egna personliga utveckling och i relationen.

Foto: TT och Tv4 press

Annons