Babben Larsson lägger av efter nya hälsobeskedet

Babben Larsson
Kändisarna som vill att du vaccinerar dig
1:15

Efter reklamen: Kändisarna som vill att du vaccinerar dig

(1:15)

Slå på ljud

Babben Larsson är i dag en utav våra mest folkkära komiker. Hon har turnerat runtom i hela Sverige och även utomlands med sin stand-up. Men det är inte bara ståuppkomiken som Babben har sysslat med. På senare tid har hon varit programledare för bland annat Bäst i test och 1 mot Sverige i SVT. Men nu avslöjar komikern att hon slutar med sin passion, ståuppkomiken, efter hälsan börjat svikta.

Allt om Bäst i test 2022 – kändisarna som tävlar och sitter i panelen

Babben Larsson slutar med stand-up

I en intervju med Nemo Hedén berättar Babben Larsson om beslutat att lägga av med som ståuppkomiker.

– Jag inte har den här brinnande lusten längre. Jag känner att jag har gjort så mycket inom stand-up så att det är svårt att hitta utmaningar. Det går inte att göra stand-up med vänsterhanden om man vill ha den nivån där jag vill vara, säger hon och tillägger att hon har andra saker som hon brinner mer för nu, säger hon i Nemo Hedéns podd ”Nemo möter en vän”.

Det som gäller nu för komikern är programledarjobben på tv, musiken och skrivandet och hon berättar bland annat att hon släpper en skiva i höst.

”Blivit så dålig”

Men det finns också en annan anledning till avskedet från ståuppkomiken. Babben Larsson lider av artros – något som gör att hon får ont och blir stel i lederna. Komikern berättar att hon inte kan stå upp för länge, vilket är en viktig beståndsdel i just ståuppkomiken.

– Jag orkar inte turnera längre på samma sätt. Jag skulle varit på en stor turné 2021 som så klart sköts upp. Och under tiden har min vrist blivit så dålig så att jag inte ska hålla på att turnera mer, säger Babben Larsson i podden och tillägger att beslutet inte känns sorgligt utan bra.

Foto: TT

Utvald läsning