Babben Larssons mamma var narcissist – komikerns ord om uppväxten

babben larsson

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Babben Larsson gör just nu succé som programledare i Bäst i test på SVT. Vi känner henne som mångårig sådan samt komiker med tidigare medverkan i program som Parlamentet, egna talkshowen Babben & Co och Intresseklubben, för att nämna några.

I veckans avsnitt av det en timme långa intervjuprogrammet Min sanning är det en annan sida som hon visar upp – den som barn i en komplicerad familjesituation.

Terapi hjälpe Babben sätta diagnos

För hon berättar om sin uppväxt på ett gotländskt lantbruk. Babben var yngst av fyra systrar och förklarar att hela bardomen präglades av hennes mammas oförmåga att visa kärlek. Babben säger:

– Mamma var speciell på det viset att hon var svår att nå. Hon var själv i centrum, det var en hel del martyrskap i luften. Mamma hade inte riktigt anknytningen med varken mig eller min syster skulle jag säga.

Babben förklarar att mamman hellre gav örfilar än tröst och att hon inte var en person barnen kände att de kunde vända sig till när de hade problem. Babben förklarar att det har tagit många terapitimmar innan hon insett att mamman idag skulle fått diagnosen narcissist med borderline-drag.

Mammans ord på dödsbädden

Babben fortsätter:

Jag löste den här bristen på kommunikation och att vi inte hade den känslomässiga kontakten med terapi. Väldigt mycket har jag gått. Jag har löst den knuten genom andra.

Idag är båda Babbens föräldrar döda. Hon berättar att när mamman låg på sin dödsbädd så frågade hon Babben om det fanns något hon ville få sagt kring mammans agerande. Babben beslöt sig där och då för att inte ta upp sina upplevelser utan låta mamman gå i frid.

– Jag tittade på den här döende personen och sade ”Vet du mamma, jag tror alla gör så gott de kan”, säger hon i Min sanning.

Min sanning med Baben Larsson finns att streama nu på SVT Play.

Foto: TT, SVT

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

TEST: Hur mycket narcissist är du?

Ny studie: Därför blir narcissister oftare chefer

Så manipulerar narcissisten din självbild

Dela på: