Babben Larssons glädjebesked för Bäst i test i TV4 – efter tittarnas oro

Babben Larsson och David Sundin
VIDEO: Se 3 snabba frågor med Babben Larsson
0:56

Efter reklamen: VIDEO: Se 3 snabba frågor med Babben Larsson

(0:56)

Slå på ljud

I slutet av förra veckan berättade SVT att man förlorat rättigheterna till succéprogrammet Bäst i test. Från och med nästa säsong kommer det istället att sändas på TV4.

– Vi var helt enkelt tvungna att släppa Bäst i test. Anledningen var att de brittiska formatägarna plötsligt begärde ett pris som vi inte vill och kan betala. Då talar jag om extrema pengar som vi inte tyckte var försvarbara, säger programredaktör Eva Beckman till SVT utan att nämna vilka summor det rör sig om.

Bäst i test är baserat på den brittiska förlagan Taskmaster och finns i flera länder världen över.

Babben Larsson: Bäst i test blir längre

Babben Larsson och David Sundin, som frontat programmet sedan starten 2017, kommer att vara kvar i sina roller när det byter kanal.

“Vi fortsätter nästa år men i ny kanal. Jag lovar att ni kommer att känna igen både mig, David och innehållet”, försäkrar Babben på Instagram.

När TV4-säsongen av Bäst i test börjar sändas är inte känt i nuläget.

Oliver Martin Henriquez/SVT

Sedan nyheten briserade har många tittare luftat sin oro över att det kommer bli mindre tid för tester eller annat innehåll nu när programmet går över till en reklamkanal. Men Babben Larsson kommer med lugnande besked.

“Programmet blir längre i fyran som det ser ut nu”, svarar hon på en tittares undran.

David Sundin: Inte fullt så sorgligt som det ser ut

David Sundin är inne på samma spår när han tar till Instagram för att berätta mer om den kommande säsongen.

“Det är inte fullt så sorgligt som det ser ut. Från och med nästa säsong kommer Bäst i test att gå på TV4 och allas strävan är såklart att allt ska vara precis som vanligt. Det är mitt vallöfte. Och att vi behöver MER Bäst i Test. Inte MINDRE”, skriver han.

Så är sista Bäst i test-säsongen på SVT

Just nu rullar den sjunde säsongen på SVT. Årets fasta panel består av artisten Marko Lehtosalo, marknadsföraren Nikki Amini, journalisten och programledaren Linnéa Wikblad och komikern Henrik Nyström.

Här gifter sig Mats och Sofia från Välkommen till Köping

I varje avsnitt gästas programmet av en känd person, och hittills har komikern Måns Möller, förbundskaptenen Janne Andersson, tv-profilen Carina Berg, skådespelaren Edvin Törnblom och programledaren Amie Bramme Sey testat sina förmågor.

De fyra sista gästerna av årets säsong är komikern Marcus Berggren, journalisten Johar Bendjelloul, komiken Evelyn Mok och programledaren Anne Lundberg.

SE OCKSÅ: Edvin Törnblom om nya podden "Stammis"
1:26

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Edvin Törnblom om nya podden "Stammis"

(1:26)

Slå på ljud

Foto: Oliver Martin Henriquez/SVT

Utvald läsning