Artisternas krämpor inför finalen i Melodifestivalen 2021

Charlotte Perrelli, Dotter och Casper Janebrink

Tolv starka finalister står redo att kliva upp på scenen under finalen av Melodifestivalen 2021 – men bakom kulisserna kämpar flera av dem med besvärande krämpor.

Dotters nacksmärtor och kroniska axelvärk

Under veckan som lett upp till lördagens final har artisten Dotter, 33, behövt uppsöka såväl sjukgymnast som akupunktör. Anledningen är att hon drabbats av nacksmärtor, rapporterar Aftonbladet. Det var på tisdagen som värken smög sig på och en anledning tros vara att hon i koreografin till sitt bidrag Little tot kastar mycket med huvudet.

– Jag vaknade och hade skitont i ena sidan av nacken, berättar hon för tidningen på tisdagen.

– Jag tror att det var för att igår körde vi lite dansträning, men jag var inte uppvärmd och jag kastar ju med huvudet. Så jag har fått hjälp i dag av både en sjukgymnast och en akupunktör. Så vi får se om det blir bättre.

Hon påpekar samtidigt att hon är van och att det är okej att det gör lite ont. Dotter har en spänning i axlarna som hon lidit av sedan hon var barn.

– Jag har en värksjukdom i axlarna som gör att jag alltid är spänd i axlarna, det heter Myofasciellt smärtsyndrom. Så jag kan inte slappna av i axlarna, man måste massera eller stoppa in nålar eller något för att man ska kunna slappna av, berättar hon.

Casper Jarnebrink drabbad av ryggskott

Avingarnas frontfigur Casper Janebrink, 51, har det inte lättare han. På fredagen kom det fram att han i finalveckan behandlas för ryggskott. Under en presskonferens säger stjärnan:

– Jag fick ryggskott igår morse, då vaknade jag med ryggskott. Det har börjat släppa, jag fick en naprapat som fick trycka lite, säger han och tillägger:

–Jag får fortfarande lite ont när jag sitter ner och reser på mig, men på scenen har det funkat smärtfritt.

Caspar och de andra Arvingarna tävlar för femte gången i Melodifestivalen, i år med bidraget Tänker inte alls gå hem.

Charlotte Perrellis klackskor skaver

En annan schlagerveteran är Charlotte Perrelli som tävlar med bidraget Still Young. Inför att hon skulle vara med och fajtas om sin finalplats i deltävling 3 berättade hon för Expressen att de tjusiga klackskorna från Tom Ford skaver.

– En tunn kedja går fram över tån och en runt ankeln. Sedan är det en öppen sko. Inte supersköna. Men de är fina, säger Charlotte Perrelli till tidningen.

– Det är lite knasigt egentligen. Man borde välja skor som gör att man kan röra sig snyggt, så man är komfortabel och kan leverera. Men det är lätt att hamna i att det ska vara snyggt.

Charlotte Perrelli i sina vackra men skavande skor.

Perrellli delar även med sig av hur en gamal whiplashskada från en bilolycka plågar henne än.

– Den gör sig påmind ibland, säger hon till tidningen men poängterar att det inte är någonting som påverkar hennes sångröst.

Se hur det går för Dotter, Arvingarna, Charlotte Perrelli och de andra tävlande i finalen av Melodifestivalen på SVT1 och SVT Play lördag klockan 20.00.

Redaktionens tips
Programledarna för Melodifestivalen – så gick det för dem
Quiz: Känner du igen Mello-frisyren?
Melloquiz: Para ihop rätt låt med rätt artist