Är du det nya stjärntecknet ormbäraren?

Nytt tecken och nytt horoskop

Är du född under första hälften av december, närmare bestämt mellan den 29 november till 16 december? Häftigt, då är du det nya stjärntecknet ormbäraren.

Man har nyligen konstaterat att våra horoskop inte längre stämmer, eftersom längden på året och planeternas position har förändrats sedan zodiaken tecken skapades. Det innebär att du troligtvis inte har det stjärntecken som du tidigare trott.

Se vilket tecken du är här!

Dessutom har ett trettonde stjärntecken adderats, ormbäraren.

Men vad innebär det att vara född i ormbärarens tecken?  

Ja, du sägs vara en person som söker efter visdom här i livet och du vill gärna bli en auktoritet. Du föredrar det storslagna och pråliga framför det jordnära och du är ofta anledningen till avundsjuka i din omgivning.

Bilden av dig kan både ses som bu och bä. Illustrationen av ditt nya stjärntecken föreställer nämligen en muskulös man som håller ett stadigt grepp om en gigantisk orm.

Saknar du ditt förflutna som skytt?

Självklart finns det flera som ställer sig kritiskt mot vår nykomling. En av dem är Gahl Eden Sasson som är författare och lärare inom astrologi. Han menar på att astrologi ska baseras på de olika årstiderna, och inte vart solen stod vid födseln. I en artikel för Huffingtos post skriver han att ormbäraren inte bör räknas med eftersom att solen passerar den stjärnbilden under en så pass kort tid.

Källa: Huffington post och Nationalencyklopedin med flera. 

 

Utvald läsning