Anna Skipper försvann från rampljuset – här är hon i dag

Anna Skipper
Skådisarna som försvann från rampljuset
0:50

Efter reklamen: Skådisarna som försvann från rampljuset

(0:50)

Slå på ljud

Det var 2005 som det populära om omdebatterade programmet Du är vad du heter hade premiär på TV3. Då var Anna Skipper programledare och det fortsatte hon att vara till 2012, med något års mellanrum.

Medan programmet fortfarande rullade på tv hamnade Anna Skipper i en rättslig tvist mot Life. Programledaren krävde hälsokedjan på tre miljoner kronor för att hon marknadsfört deras produkter på butiksskyltar och i programmet Du är vad du äter.

Tvingades betala tillbaka miljonbelopp

Efter mycket om och men ansåg Stockholms tingsrätt att Anna Skipper inte kunde bevisa att hon hade rätt till så mycket ersättning, och hennes bolag fick istället betala rättegångskostnaderna som totalt landade på 1,2 miljoner kronor, något som lämnade paret helt utblottade enligt Resumé.

–Vi har inte så mycket tillgångar. Så vi måste fundera över vad vi kan sälja för att hanka oss fram, sade hon till sajten.

Anna och Olof Skipper lämnade in skilsmässopappren i slutet av 2011.

Anna och Olof Skipper lämnade in skilsmässopappren i slutet av 2011.

TT

Problemen med ekonomin slutade inte där för Anna Skipper. Strax innan Du är vad du äter tackade för sig tog det också slut mellan henne och maken sedan 16 år tillbaka, Olof Skipper.

Ex-paret hamnade i en tvist med varandra, och med exmakens mamma. De hade lånat tre miljoner kronor av Anna Skippers styvmor för ett lägenhetsköp i Turkiet, och de pengarna dömdes det tidigare paret att betala tillbaka.

Ex-frun Helenas ord efter beskedet om att Casper Janebrink ska bli pappa

De stämde också Danske bank på 450 000 kronor, men förlorade även den rättegången.

Flyttade till Holland med nya kärleken

Utblottad igen flyttade hon till Holland med sin nya kärlek, affärsmannen Bob Evertse som hon först träffade när han skulle ge ut hennes bok.

– Kärlek uppstod för ett tag sedan men vi har känt varandra sedan tidigare. Det känns väldigt bra. Han är väldigt trygg och stabil man med båda fötterna på jorden, säger Anna Skipper till Aftonbladet 2012.

Bob Evertse och Anna Skipper dök upp på Kristallengalan 2012.
TT

2015 gifte hon sig med Bob Evertse och de bor tillsammans i Amsterdam. Bröllopet hölls på den grekiska ön Skopelos.

– Det var ett fantastiskt, grekiskt, bröllop. Här har tiden stått still sedan 30 år tillbaka, så det är inga turister och bara härligt, berättade Anna Skipper för Aftonbladet efter bröllopet.

Det gör Anna Skipper i dag

I dag driver hon enligt Svensk Damtidning en delikatessbutik, håller matlagningskurser och arrangerar hälsoresor. I en intervju med Hänt från 2015 hintade Anna Skipper om att hon kanske skulle göra comeback i tv-rutan, men så här sju år senare har det inte blivit av.

Foto: TT

Utvald läsning