Anna Brolins tårar – efter mötet med cancersjuka Isabelle

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

På måndag den 28e september är det dags för den årliga Barncancergalan – det svenska humorpriset att ta plats igen. Galan har funnits i fem års tid och har som syfte att samla in pengar till kampen mot barncancer samtidigt som Sveriges främsta komiker även hyllas kvällen till ära. Kvällen lämnar sällan någon oberörd, och en tjej som verkligen fångat svenska folkets hjärtan med sin starka historia är Isabelle Johansson Svahn.

När Isabelle var sex år gammal fick hon nämligen diagnosen leukemi, och sedan dess har hon gått igenom en resa inget barn någonsin ska behöva gå igenom. Sjukhus, medicinska termer och döden har blivit en naturlig del av hennes vardag, men trots det har hon inspirerat många med sin positivitet och styrka. Under söndagens sändning av Nyhetsmorgon är hon där tillsammans med sin mamma Angelica för att prata om allt de gått igenom, och saker hon berättar gör det svårt för programledaren Anna Brolin att hålla tillbaka tårarna.

Anna Brolin rörd till tårar i direktsändning

Isabelle berättar om när hon fick den tunga diagnosen och hur hon redan från början var rädd för att dö. Anledningen till hennes rädsla var att hon hade hört sin kompis berätta att hennes morfar gått bort i sjukdomen, men då hennes föräldrar bestämt sig redan från början för att ha en öppen dialog med Isabelle om allt kunde de prata även om de mörkaste tankarna.

– Jag undrade mycket om döden då. Jag sa såhär till mamma ”om jag dör så ska jag vänta på er uppe i himlen, men om ni dör först så vill jag att ni ska vänta på mig”, berättar hon innan hon fortsätter:

– För jag vill liksom aldrig vara utan min mamma eller mina föräldrar eller någon av mina syskon eller något.

Och hennes starka ord får det att vattnas i ögonen på Anna som säger:

– Så himla fina tankar. Det är ju otroligt känslosamt och det gör mig också väldigt rörd här, Isabelle.

Hon fortsätter.

– Jag tror att det är väldigt många som sitter där hemma och som blir så oerhört inspirerade av dig. Så jag hoppas att du känner kärleken från alla i den här studion och från alla tittare.

Om sju månader är Isabelles behandling äntligen klar, och för att fira att den över två års långa resan äntligen är över planerar de för ett så kallat ”friskkallas” – där de tillsammans med vänner och familj ska fira att Isabelle äntligen är cancerfri.

FOTO: TV4

Läs mer:

Anna Brolin om oron för familjen – och sitt bästa må bra-knep

Anna Brolin tar en paus från TV4: Kroppen har sagt ifrån

Anna Brolins bebis på sjukhus: Vår lilla fighter krigar på

 

Redaktionens tips
Dela på: