Anna Brolin om oron för familjen – och sitt bästa må bra-knep

Anna bBrolin

Alla har vi behövt anpassa oss mer eller mindre till coronaviruset. Programledaren Anna Brolin, som vi bland annat ser i Tv4:s Efter fem är inget undantag. Och även om det har varit en omställning så har hon hittat sätt att både hantera vardag och träning just nu, berättar hon för Hälsoliv:

– Man får hitta nya vägar och ställa om. Det kommer att vara en superjobbig tid framöver.

Största oron är för föräldrarna

Framförallt är det sina föräldrar som Anna Brolin oroar sig för just nu, berättar hon.

– Det är enormt jobbigt att veta att jag kanske inte får träffa dem på lång tid framöver och att de inte får träffa sina barnbarn. Jag känner en längtan och saknad efter fysisk kontakt med mina föräldrar, men nu får jag avstå det för att hjälpa dem.

Anna Brolin är inte någon som lutar sig tillbaka och tar det lugnt, hon har alltid mycket på gång. Och hon arbetar på som vanligt, så gott det går, även nu i coronatider. Hennes sätt att hantera coronapandemin är att lyssna på experter och hålla distansen.

– Jag undviker absolut att frottera mig med en massa människor. Jag har säkerställt astmamedicin till min son, annars har jag inte bunkrat. Jag tycker verkligen inte att man ska det, säger hon till Hälsoliv.

Så får Anna Brolin ihop träningen

Hon berättar också att träningen fortsätter hon med som vanligt, att vara fysiskt aktiv har alltid varit viktigt för Anna. Men istället för att gå till gymmet tränar hon utomhus i park, och springer 30-minuters löprundor. För att få ihop träningstid lämnar hon sönerna, som går på förskola som vanligt, i träningskläder. Och springer sedan på vägen hem.

– Man kan ju springa bort ångest, man kan springa bort det mesta. Är det något som ska prioriteras och tryckas in så är det löpningen.

LÄS MER:

Jessica Almenäs om utmattningen: Blir nog aldrig helt frisk

TV4:s besked om Malou efter tio – därför försvinner programmet