Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Anders Tegnells bekymmer: Ordentlig ökning av antalet smittade

23 mar, 2021 
Sverige ligger på en nivå av smittade som inte är hållbar i längden – det sa Anders Tegnell på tisdagens presskonferens.
Annons
Stefan Löfven om vilka restriktioner som gäller i påsk: "Inga stora påskfiranden"Brand logo
Stefan Löfven om vilka restriktioner som gäller i påsk: "Inga stora påskfiranden"

Under tisdagens presskonferens meddelade statsepidemiolog Anders Tegnell att smittspridningen i Sverige fortsätter att öka. Han är bekymrad över utvecklingen.

– De senaste två veckorna har vi haft en ganska ordentlig ökning, sa han på pressträffen.

– Vi är fortfarande i en fas där vi har en omfattande smittspridning. Det är inte hållbart att ligga på den här nivån en längre tid. Sverige behöver definitivt komma betydligt längre ned i smittspridningen, säger Anders Tegnell.

Antalet nya fall har ökar med 18 procent de senaste veckorna, uppger DN.

Anders Tegnell om påsken

Anders Tegnell pratade också om den kommande påsken – och menar att det inte kommer att införas några nya restriktioner inför den.

– Vi tror inte att fler åtgärder kommer att ändra så mycket. Det är de grundläggande åtgärder vi har på plats som är det viktiga.

Däremot menar han att vi behöver få en större följsamhet i de åtgärder som finns.

– Följsamheten just nu verkar gå åt det sämre hållet av olika skäl. Det är lite svårt att veta varför. Det är väl många som känner att det har gått ett helt år med tuffa restriktioner och det kan vara jobbigt att hålla i hela tiden. Man kanske ändå tror att det snart är över när vacciner finns på plats.

Foto: TT

Annons