Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Ana Diaz om att en dag bli mamma: ”Barn är jättehärliga”

15 jan, 2022 
ana diaz
tt
Ana Diaz blev folkkär efter sin medverkan i Så mycket bättre. Samtidigt som nyfikenheten kring hennes person växt har hon valt att hålla sitt privatliv privat. Här är allt hon sagt om att en dag bli mamma.
Annons

Ana Diaz, 44, har gjort internationell karriär som låtskrivare och succé på svenska med albumet Tröst och vatten som kom 2020. Samma år medverkade hon i Så mycket bättre och blev ett välkänt namn också för gemene man.

artistgänget i så mycket bättre 2020
Ana Diaz, Markus Krunegård, Lisa Nilsson, Silvana Imam, Plura Jonsson och Benjamin Ingrosso inför inspelningen av TV4-programmet Så mycket bättre på Gotland sommaren 2020.

Privat har Ana Diaz länge funderat på varför hon inte är ”som alla andra”. I en intervju med Dagens Nyheter från våren 2020 beskriver stjärnan sin önskan om att en dag bli mamma, samtidigt som hon inte kan se sig själv följa normen.

TV: 8 saker du inte visste om Ana DiazBrand logo
TV: 8 saker du inte visste om Ana Diaz

Skrivit låtar om mammaliv

”Jag kunde höra barnen springa

Annons

Där i trappen

Vi är trötta, men vi är glada

Jävla ungar, men de är våra

Fan vad fina

Ska de inte sova snart?”

Så sjunger Ana Diaz i sin hitlåt 100 som Lisa Nilsson gjorde en bejublad cover på i Så mycket bättre 2020. Låten beskriver en relation där Ana trodde att framtiden med man och barn var säkrad. När den sprack visste hon inte längre hur livet skulle bli.

Idag är Ana 44 år och barnfri. Något hon har reflekterat mycket över. I låten Bättre sen sjunger Ana hur hon ”har ingen bil, inga barn, lever inte som mina vänner gör”.

Ana Diaz barnlängtan

För Dagens Nyheter beskriver Ana Diaz hur hon tidigare sett på människor runt omkring, och undrat hur deras liv kan vara så olikt hennes eget.

– Jag funderade över varför jag inte fungerar som alla andra. Jag ser alla andras liv, det verkar så himla härligt där i radhuset. Jag ser semesterbilder av familjer och kan tänka att jag vill också vara där.

ana diaz på scenen
Ana Diaz uppträdde på Allsång på Skansen 2019, innan det stora publika genombrottet i Så mycket bättre året därpå.

I samma intervju beskriver Ana sin barnlängtan.

Annons

– Barn är ju jättehärliga. Jag vill ha en monogam relation. Men det har varit en massa andra saker runt omkring det där som jag har haft svårt att anpassa mig till. Idén jag haft om vad det är som man blir glad av, vad som är ett kul liv, har inte funkat, säger Ana till DN.

Diagnosen adhd blev en lättnad

Hon beskriver samtidigt sig själv som barnsligt envis.

– Det finns ingen vuxen i den här kroppen. Jag har svårt att ta instruktioner, är katastrof om jag inte får bestämma, måste känna att jag är i situationer av eget val.

Ana beskriver vidare hur hon efter att ha fått diagnosen adhd, kan förstå mer kring vad som försiggått inom henne i alla år.

– Det är kul i mitt huvud, men jag tänker också väldigt, väldigt mycket och är väldigt kritisk mot mig själv. Min grej har alltid varit att jag haft svårt att vara schyst mot mig själv, och att jag har känt mig så ensam i den kampen, förklarar hon.

Källa: Dagens Nyheter

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som har gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
Annons