Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Amadeus Sögaard om Runar och Carolas fina återseende

19 mar, 2021 
Amadeus om barndomen i Carina Bergfeldt.
tt
Amadeus Sörgaard är son till två av Sveriges absolut kändaste personer – ex-paret Carola Häggkvist och Runar Sögaard. Vilket såklart inte alltid varit en lätt match. Men nu öppnar han upp om den fina stunden han hade när föräldrarna tillslut bet ihop och umgicks tillsammans på hans studentfirande.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Amadeus Sögaard: ”Önskar att vi kunde umgås som familj"Brand logo
Amadeus Sögaard: ”Önskar att vi kunde umgås som familj"

Fotbollsspelaren Amadeus Sörgaards föräldrar Carola Häggkvist och Runar Sögaard var ett av nittiotalets mest omskrivna par och löpsedlarnas rubriker om deras familjesituation avlöste varandra. Och inte blev det bättre när paret valde att gå skilda vägar i början av nollnolltalet. Att växa upp i rampljuset samtidigt som ens föräldrar genomgår en separation, var enligt Amadeus Sögaard väldigt tufft.

– Om du har problem inom familjen så stannar det inom familjen för 99 procent av befolkningen. Våra problem har kommit ut överallt, och är inte askul. Så det har snarare varit så att man blivit sårad på det sättet, att så här: ”Jag ska inte behöva vara 13 år och medla mellan er”, säger Amadeus Sögaard i TV3-dokumentären Amadeus – mer än en son och tillägger:

– Det tärde på mig mycket då. Att behöva vara den som någonstans tröstar båda föräldrarna, att behöva växa upp tidigt.

Amadeus känner trots allt att han haft en fin uppväxt

Men när Amadeus Sögaard gästar Carina Bergfeldt i SVT i kvällens program slår han ändå ett slag för att han trots allt hade en väldigt fin uppväxt, och att han är tacksam för att hans föräldrar inte slutat visa kärlek till just honom. Utan bara till varandra.

Annons

– Alltså jag har haft en fantastisk uppväxt, i båda mina hem. Och att jag har haft det jobbigt, ”nej!”. Jag har haft en jättebra uppväxt med två föräldrar som har älskat mig, säger han i SVT-programmet. Men han poängterar även att det såklart fanns en önskedröm om att kunna umgås allesammen utan att föräldrarna skulle gräla.

– Men det är klart att jag hade önskat mig att man hade kunnat umgås som en familj ibland.

Amadeus om Runar och Carolas återseende på studenten

Varpå programmets andra gäst Hanna Hellquist påpekar att både pappa Runar och mamma Carola var med på Amadeus student, och refererar till en bild som visats i showen tidigare.

– Ja exakt, och det var verkligen så här ”ja, men nu tar han studenten”, fyller han i och menar att mamma och pappa bet ihop under studentfirandet. Vilket Amadeus var extremt tacksam för.

– Och det var jätteskönt, och speciellt – att ha sina föräldrar på samma plats på ens student, slår han fast samtidigt som Carina Bergfeldt undrar om det var en av de första gångerna som föräldrarna var tillsammans efter separationen.

– Ja, men typ. Alltså enda gången som jag kunde känna att nu, ”Nu är vi är tillsammans!”, och det var väldigt viktigt för mig, avslutar kändissonen Amadeus.

Foto: TT

Annons