Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Hollywood-stjärnan tappar håret av corona – här är anledningen enligt experterna

11 aug, 2020 
alyssa milano visar sitt håravfall till följd av covid-19.
Skådespelaren Alyssa Milano visar upp hur mycket hår hon tappar på grund av covid-19 – och hon är inte ensam, visar en ny studie.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Skådespelaren Alyssa Milano berättade nyligen att hon blivit diagnostiserad med covid-19 efter att ha varit sjuk i fyra månader. Hon testade sig redan i april när hon blev sjuk, men de testerna var negativa.

Alyssa Milano tappar håret av covid-19

Men efter att symtom som feber, huvudvärk och andningsproblem vägrat att försvinna tog hon i början av augusti ytterligare ett test, som då visade att hon utvecklat antikroppar mot sjukdomen.

Men det är inte bara de klassiska coronasymtomen som drabbat Alyssa Milano. Nu har hon publicerat ett inlägg på Instagram där hon berättar om ytterligare en konsekvens av covid-19, nämligen håravfall.

”En borstning, och detta är mitt håravfall från covid-19. Ta på er ett förbannat munskydd!”, säger hon i filmen, där hon visar hur mycket hår som lossnar när hon borstar igenom det.

Inlägget har fått en mängd kommentarer från personer som upplevt samma sak.

Studie: Covid-19 kan leda till håravfall

I en nyligen publicerad studie fastslår forskare just detta, att covid-19 kan leda till håravfall. I den såg man att 400 av 1500 långtidssjuka i Corona upplevt att de tappat mer hår än vanligt till följd av sjukdomen.

Annons

Dr. Shilpi Khetarpal, hudläkare vid Cleveland Clinic, uppger enligt CBS News, att hon har själv sett ett ökat antal personer som tappat hår efter att ha varit långtidssjuka i covid-19.

Hon tror dock inte att det är ett symtom på själva sjukdomen, utan snarare en reaktion på själva infektionen. Hon menar att det är ett tillfälligt håravfall som beror på den stress som kroppen utsätts för när den är sjuk. Det blir en chock för systemet helt enkelt. Håravfallet kan pågå i sex till nio månader, men brukar avta därefter.

Foto: TT och Instagram

LÄS MER:

Christofer, 38 fick corona och sövdes ner: ”Min sambo kände inte igen mig när jag vaknade”

Ny svensk forskning: Munskydd i tyg skyddar mot corona

Michael Mosley: Min son fick corona – så undvek jag smittan

Annons