Allt om Katia Mosally – nya Idol-jurymedlemmens bakgrund och karriär

Katia Mosally i pressbild och en framför Hollywood skylten

Nyförvärvet till årets säsong av Idol! Foto: TT/Instagram (@katiamosally).

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:01

Efter reklamen: 5 snabba om Idolsäsongen med Katia Mosally

(1:01)

Anders Bagge, Alexander Kronlund och Kishti Tomita får nu i stället för Nikki Amini en ny kompanjon till årets säsong av Idol. Skivbolagskvinnan Katia Mosally har jobbat med en mängd stora artister internationellt och menar på att hon kommer kunna bidra med ett internationellt perspektiv.

– Genom att jag jobbar i LA och internationellt så kan jag komma in och bedöma vad som krävs ute i världen, så det är väl där jag tror att jag kommer passa in, säger hon i en intervju med Expressen.

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge

Årets Idoljury, bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally och Anders Bagge.
Foto: TV4/Magnus Ranvid.

Katia Mosallys bakgrund – familjen och kärleken

Katia är 34 år och har en syriansk bakgrund och är uppvuxen i Alvik i Stockholm. Hon har också pojkvän som är svensk, men bor med henne i LA. Vem han är går hon dock inte ut med.

– Han får göra sin egna grej. Han är fantastisk på det sättet, på allt han gör. Men han tar steget ut i det publika när han vill göra det. Så jag ska inte prata för mycket om honom, har Katia sagt till Hänt.

Karriären – det här jobbar Katia Mosally som

Katia jobbar idag som International Marketing Director på Capitol Records i Los Angeles. Hon har promotat kändisar som exempelvis Ariana Grande, Lady Gaga, Shawn Mendes, Billie Eilish, Troy Sivan, Kendrick Lamar, Liam Payne, Niall Horan och Katy Perry.

Innan det har hon varit verksam jurist, och har studerat både vid Harvard University och Glasgow University.

På Instagram är hon aktiv (konto:@katiamosally), och lägger upp mycket bilder från det flashiga livet i Hollywood.

Så kommer Katia vara som jurymedlem

Katia verkar genuint glad för att få medverka i programmet. Hon menar att hon själv följt Idol sen barnsben och påtalar hur varmt det ligger henne om hjärtat. På frågan om Katia Mosally kommer vara en hård eller mjuk jurymedlem svarar hon:

– Jag är bara mig själv. Jag säger det jag tycker, jag känner mycket. Ni kommer få se mig gapskratta för att jag inte kan hålla mig för skratt, ni kommer få se mig typ klättra på bort för att jag tycker någon är så fantastisk. Jag har ju typ lämnat rummet för att jag inte klarar av någons talang – bara ”nej nu går jag!!”.

Hon fortsätter:

– Sen har jag skickat ut folk för att jag inte tycker de tar de seriöst, för då har jag känt att ”nej du har inte respekt för andra människors drömmar”, men sen så hade jag inte druckit kaffe den dagen heller så det får vi inte glömma, skrattar Katia.

Kritik mot Anis Don Deminas nya moment Idolraketen

Nytt för i år är också att Anis Don Demina assisterar Pär Lernström som programledare. Han leder även nya konceptet Idolraketen, ett moment som går ut på att folk som inte sökte till programmet under våren kan skicka in en digital audition löpande längs programmets gång och på så vis snabbt komma in i processen ändå.

Pär Lernström och Anis Don Demina

Programledare Pär Lernström och sidekicken Anis Don Demina. Foto: TV4/Magnus Ranvid.

Aftonbladet påpekar dock efter en intervju med Anis Don Demina att det hela verkar uppgjort, eftersom han redan ska ha sagt att:

”Det går jättebra! Det bara regnar in ansökningar och klipp och många av dem är väldigt, väldigt duktiga.”, förmedlar Aftonbladet att Anis ska ha sagt.

Något de alltså menar på innebär att de redan sitter inne på framtidens ansökningar, eftersom programmet ännu inte sänts.

Källa: Expressen, Hänt, Aftonbladet
Foto: TV4/TT

Redaktionens tips

Relationsexperternas egna förhållanden gick i kras efter tv-inspelningen

Oväntade kändisar som var tillsammans för 20 år sedan

Dela på: