Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Christian Wennberg – allt vi vet om pappan till Jessica Frejs barn

08 sep, 2021 
Christian Wennberg som ung och nutid ihop med flickvännen Jessica Frej
Senast i löpet är att tv-kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej fått sitt första barn. Detta ihop med skådespelaren Christian Wennberg. Men vem är han och vart känner man igen han ifrån?
Annons
Jessica Frejs veganska JanssonBrand logo
Jessica Frejs veganska Jansson

Det var under måndagen som Jessica Frej, 31, och Christian Wennbergs, 46, dotter Dorthe kom till världen. Jessica la då upp en vacker bild på sin Instagram där man kunde skymta henne och dottern från BB. Kommentarsfältet har sen dess överösts med kärlekshälsningar och hurra-rop från flertalet branschkollegor.

”Åh men gud! Stort grattis finaste du!!!! Så glad för din och er skull!!”, skriver Agneta Sjödin (@agnetasjodin).

”GRATTIS! Underbart”, hälsar Jessica Almenäs(@jessicaalmenas).

”Nämeeeen gos!!! Grattis grattis grattis!!!”, skriver Fredrik Nylén (@fredriksfika)

”HURRAAAA! Välkommen Dorthe!”, hälsar Stina Wollter (@stinawollter).

”Stort grattis! Vilken fantastisk liten prinsessa”, skriver Catarina König (@matfashionistan)

Annons

Pappa Christian Wennberg har inte lagt upp något om nyfödda Dorthe på sin Instagram ännu, men vi kan ju utgå att det är för att de är mitt i den mysiga bebisbubblan. Däremot delade han i somras med sig av den här stiliga gravidbilden på han och Jessica.

Men vem är han? Det är här vad vi vet.

Christian Wennbergs karriär och familj

Sen 2000-talet har Christian Wennberg varit med i över 20 produktioner, både svenska och internationella. Hans största roller har varit i bland annat svenska klassikern Andra Avenyn, amerikanska tv-serien Weeds och nu på senaste Gåsmamman och Fartblinda.

Han har också spelat teater på Dramaten och Strindbergsteatern, samt under en tid undervisat på en teaterskola i Stockholm. Sin egen utbildning tog han på Teaterhögskolan i Stockholm, och innan dess har han också en ekonomexamen från Stockholms universitet.

Christian har ett barn från ett tidigare förhållande, sonen Douglas, 10. Förra året sålde Jessica sin lägenhet i Nacka utanför Stockholm för att ta steget och flytta ihop med Christian. Nu bor paret i stort hus tillsammans på Lidingö i Stockholm.

Christian Wennberg med sonen Douglas och flickvännen Jessica Frej på premiären av Disney Pixars Framåt
Christian Wennberg med sonen Douglas och Jessica Frej på premiären av Disney Pixars Framåt. Foto: Karin Törnblom/TT.

Christian om Jessica Frej: ”hon är verkligen jättesnygg!”

I en intervju av Gala Magazine från 2019 öppnade Christian upp om relationen till flickvännen Jessica. Då hade de setts i ungefär ett år och de var innan de ens bodde ihop. Han är uppenbart så där härligt nyförälskad då han på frågan vad de bästa med Jessica är svarar:

– Hon är världens bästa liksom. Hon gör mig glad och hon är snygg! Det är en förutsättning, det skulle jag kunna skriva en uppsats om. Hon är verkligen jättesnygg!

Vi tror att Jessica Frej tycker att han inte är så pjåkig han heller!

Annons