Allt för hälsan: 4 trender på hälsomässan 2018

Allt för hälsan 2018 – MåBra är på plats!

En av Sveriges största hälsomässor, Allt för hälsan, håller ställningarna på Stockholmsmässan helgen 9-11 november i år – och MåBra har förstås varit där och spanat!

Förra året rapporterade vi bland annat om trender som alger, yoga och hälsoshottar – och förvisso hänger många av fjolårets ränder i, men vi kan ana en liten skiftning i fokus.

Här är fyra av årets trender på Allt för hälsan-mässan:

1. Kosttillskott

Trots att forskningen går i sär kring huruvida kosttillskott är något gemene man verkligen behöver, så har utbudet ökat lavinartat – inte minst blir det tydligt på årets mässa.

Det är rena vitaminer, magnesium, Omega 3, gurkmeja, grönkål, spenat, och aloe vera i alla dess former. Och förstås något som blir allt mer populärt: Probiotika och bakterier.

2. Hudvård

Vi ser många utställare med fokus på hudvård. Det är mycket ekologiskt, veganskt och utan konserveringsmedel när det handlar om ansikts- och kroppskrämer. ”Bara naturliga produkter”, säger var och varannan utställare. BRA säger vi!

Några exempel på utställare är M Picaut, True Organic, Victus Medical group och Marja Entrich.

Men det blir också tydligare att vi blir villigare att testa mer kliniska metoder i jakten på det perfekta utseendet. I ett hörn får besökare testa både tandblekning, dermapen- och laserbehandlingar.

3. Massage

Förra året fanns det några massagestolar för den som var sugen att testa – i år kändes det som att varannan utställare var massör eller sålde massagefåtöljer!

Det är allt från enklare, portabla kuddar med snurrande massagekulor – till riktigt avancerade fåtöljer  där hela kroppen får sig en omgång. Eller varför inte en massagesäng som dessutom värmer dig med röd infravärme?

4. Ergonomi

Den som inte nöjer sig med en massage när stelheten slår till kanske vill se till att inte bli stel till att börja med. Redan förra året spanade vi om ergonomiska hjälpmedel, en trend som hänger med även i år.

Vi testar bland annat skrivbordsstolar från Salli, som ser ut och känns lite som att sitta i en sadel. Nog känner man att hållningen automatiskt blir stoltare!

På mässan ser vi också textilklädda pilatesbollar, skrivbordshantlar styrkevästar och gummiband. Och naprapater, som stod till förfogande för någon hundralapp.

 

Läs mer:

Spaning: Trenderna från Allt för hälsan-mässan 2017

 

Utvald läsning