Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Allsång på Skansen 2020 – här är alla artister som uppträder!

09 jun, 2020 
Allsång på Skansen 2020
Allsång på Skansen drar i gång i SVT den 23 juni! Här är artisterna som gör Sanna Nielsen sällskap på Solliden-scenen sommaren 2020 – och datumen att hålla koll på.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Inget är som det brukar i år. Coronavirusets framfart har tvingat arrangörer att ställa in hundratals konserter, festivaler och event över hela landet. Men den älskade Allsången på Skansen blir i alla fall av! Förvisso utan publik på plats vid Solliden-scenen – men vi kan alla sjunga med hemifrån tv-sofforna!

För femte året i rad leds allsången av vår folkkära Sanna Nielsen, och vi får under åtta tisdagar dela hennes glädje i sången.

– Det ska bli jätteroligt att ännu en gång få leda Allsång på Skansen. Att få sjunga tillsammans, sprida glädje och gemenskap över hela landet, säger programledaren Sanna Nielsen i ett pressmeddelande.

Jill Johnson och The Mamas på Skansen

Nytt för i år blir att produktionen kommer att göra nedslag hos både kända och mindre kända personer runt om i landet.

– Vi låter programmet binda ihop Sverige för en liten stund. Tradition och igenkänning är kanske viktigare än någonsin och det känns ju tydligt att allsång verkligen är en förenande kraft för oss alla, säger Per Rådelius, SVT:s projektledare för Allsång på Skansen.

Annons

Några av de kända ansiktena vi får se på scenen på Djurgården i Stockholm är Melodifestival-vinnarna The Mamas, skönsjungande Helen Sjöholm och den färgstarke operatenoren Rickard Söderberg. Men listan på välkända namn är lång, som du kan se här nedan och vi får även sjunga med några riktiga veteraner som Jill Johnson, Shirley Clamp och Lena Philipsson!

Allsång på Skansen sänds på tisdagar i SVT1 kl. 20.00 och i SVT Play med start den 23 juni och åtta veckor framåt.

Peg Parnevik på Skansen.
Peg Parnevik uppträder på Skansen.

Annons
The Mamas är med i melodifestivalen 2020.
The Mamas medverkar i premiäravsnittet!
Petra Marklund.
Petra Marklund är med och avslutar säsongen på Skansen.
Annons