Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Alicia Vikanders om sitt nya liv som mamma – efter missfallet

07 sep, 2022 
Alicia Vikanders nya liv som mamma
I en ny intervju talar den annars så tystlåtna Alicia Vikander ut om sitt nya liv som mamma.
Annons
10 saker du vill veta om Alicia VikanderBrand logo
10 saker du vill veta om Alicia Vikander

Under pandemin passade Alicia Vikander, 33, och hennes make Michael Fassbender, 45, på att ta en välbehövd paus från Hollywood. Tiden tillbringades till stor del i deras hus i norra Frankrike, och utöver att Alicia Vikander tillsammans med maken fick en liten paus från arbetslivet, så fick de även barn sommaren 2021.

Till People berättade Alicia Vikander om hur föräldraskapet gett henne en ny förståelse för livet.

– Det är ganska vackert, och kommer bidra mycket till mitt arbete i framtiden, sa hon då.

Annons

”Jag har förändrats på alla sätt!”

I en ny intervju med magasinet Femina berättar Alicia Vikander om hur livet ter sig nu när hon blivit småbarnsmor.

– Jag har förändrats på alla sätt. Det är det här som är livet. Det är så djupgående, säger hon och passar på att förklara hur hon och maken får ihop arbetslivet kontra familjelivet:

– Michael och jag växlar med att jobba. Om en av oss tackar ja till ett filmjobb, är den andra ledig. Så det är en väldigt ambulerande tillvaro, vi är sällan hemma. Det senaste året har varit ett år i kappsäck.

Paret som träffades under filminspelningen av Fyren mellan haven gick och gifte sig på Ibiza 2017, och sedan en tid tillbaka bor Hollywood-paret i Lissabon, Portugal.
Här på filmfestivalen i Cannes i maj 2022.

Alicia Vikanders ord om missfallet

I en annan intervju med Harpers' Bazaar berättar hon också att paret hade en helt del svårigheter i att skaffa barn. Hon drabbades av missfall, och det var efter det som hon förstod att hon ville bli mamma – något som inte varit helt säker på tidigare.

Annons

– Jag försökte bli gravid ett tag. Så jag hade tuffa perioder under nedstängningen. Jag kämpade en tid, säger hon och funderar på om ska berättar mer eller inte. Men det gör hon:

– Men jag tror att det händer många och att så många kvinnor går igenom samma saker och det är tufft, säger Alicia Vikander.

Alicia Vikanders stilresa genom årenBrand logo
Alicia Vikanders stilresa genom åren

Foto: TT/Instagram

Annons