Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

9 mysiga poddar att lyssna på under jullovet!

14 dec, 2017 
Vi stressar fram till jul – men sen kan vi väl få slappna av lite? Här är nio intressanta och mysiga poddar som hjälper julfriden att infinna sig!
Annons

Att lyssna på en podcast är den perfekta egentiden – oavsett om du gör det i badet, på promenaden eller på bussen. Och julledigheten är det perfekta tillfället att ta lite egentid!

Är du relativt ny i podd-världen kommer här några tips på poddar som är lärorika, underhållande, intressanta eller bara mysiga och som du inte kommer att ångra att du lyssnat på!

Läs också: 3 härliga poddar du inte får missa i sommar

Food Pharmacy-podden

Lina Nertby Aurell och Mia Clase är två positiva hypokondriker som försöker klura ut hur man ska äta för att hålla sig frisk, med vägledning av professor emeritus Stig Bengmark. Haka på deras pilgrimsfärd mot ett hälsosammare liv!

Annons

Lyssna på alla avsnitt här!

 

Stilsnack

MåBra:s egen stilexpert Katarina Althin har blivit med podd! Med prisbelönta inredningsbloggaren Jannice Wistrand som sparringpartner vid micken bjuds lyssnaren på tips för både in- och utsidan av garderoben. Men det är inte bara inredning och plagg som diskuteras, den varma duon bjuder också på personliga anekdoter med både djup och humor.

Lyssna på alla avsnitt här!

Ångestpodden

Inget peppande namn kanske – men desto intressantare ämnen! Ångestpodden drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, och tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa.

Annons

Lyssna på alla avsnitt här!

Prestationspodden

MåBra:s bloggande stresscoach, Caroline Norbelie, driver Prestationspodden tillsammans med Per Lundevall. Där diskuterar de stress och prestation och hur det kan få oss att må dåligt på jobbet, fritiden och hemma. Med sig i studion har de ofta kända gäster som berättar om sina stressupplevelser.

Lyssna på alla avsnitt här!

Skäringer & Mannheimer

Det är som att gå på tjejmiddag – utan att vakna med huvudvärk dagen efter! Mia Skäringer och Anna Mannheimer kryssar naturligt mellan bubblande skratt och dovaste allvar, oavsett om de stampar på patriarkat, diskuterar hundars menscykel eller sexlivet efter 40. Avsnitten orsakar ofta svår skrattkramp, men kan ibland lämna kvar skavande insikter som träffar ganska hårt i solar plexus.

Annons

Lyssna på alla avsnitt här!

Sommar & Vinter i P1

Du missar väl inte årets vinterpratare? Mer och mindre kända personer som ha en sak gemensamt – intressanta och spännande livsberättelser. Dagny Carlsson är en av årets pratare och inleder årets program 26 december, och på listan finns även Mia Skäringer Lázár, Magda Gad och William Spetz bland andra.

Lyssna på tillgängliga avsnitt här!

Självklart

Mia Törnblom och Christina Stielli är två av landets mest eftertraktade inspiratörer, föreläsare och författare. Relationer, självkänsla, prestation och glädje i arbete och i livet är exempel på ämnen som avhandlas. Tillsammans delar de med sig generöst av egenupplevda insikter, ny forskning och övningar som lyssnaren kan göra själv. Efter varje avsnitt känns det lite som att kliva upp ur terapisoffan, utan att ha slösat vare sig kleenex eller kronor!

Annons

Lyssna på alla avsnitt här!

Träningspodden

Här talar personliga tränaren Lovisa ”Lofsan” Sandström och programledaren Jessica Almenäs om hälsa och träning. Det är högt och lågt, personligt och allmänt. Och framförallt är det peppande! Perfekta lyssningen på löprundan eller promenaden.

Lyssna på alla avsnitt här!

Läkarpodden

Läkarpodden får vi de senaste rönen inom medicin och sjukvård. Dr Mikael Sandström och Tilde de Paula Eby, som ni kanske mest sett i TV4 Nyhetsmorgon, reder ut begreppen, delar med sig av sina egna erfarenheter, tar kål på myter och svarar på era frågor.

Lyssna på alla avsnitt här!

Annons