Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

8 charmiga och annorlunda hotell och B&B på Västkusten

17 jul, 2020 
Den här sommaren bjuder för de flesta av oss på ett luftigare schema med mer tid hemma och för spontana utflykter. Vill du upptäcka västkustens pärlor tipsar vi här om åtta charmig boenden, som alla har det lilla extra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Västkusten bjuder på många pittoreska nedslag i form av såväl charmiga restauranger och caféer, storstadsliv, sommarstadsliv, långa stränder och varma klippor. Det är onekligen svårt att välja sin favorit när man ser pärlorna nedan – alla perfekta utgångspunkter för mysiga utflykter.

Salt o sill, Tjörn

Salt o sill

På Klädesholmen, utanför Tjörn i den bohuslänska skärgården hittar du detta flytande hotell med fantastisk utsikt och en hyllad skärgårdskrog. Missa inte sillplankan.

Annons

Läs mer och boka här

Pensionat Bryggan, Smögen

Pensionat Smögen

Mitt i myllret på Smögenbryggan ligger ett hemtrevligt pensionat med en mysig bistro. Fräscha rum, bästa läget och nära till ett dopp! Missa inte en dagsutflykt till vackra Hållö.

Läs mer och boka här

Strandflickornas havshotell, Lysekil

Strandflickornas

Strandflickornas erbjuder fyra olika sorters boende i Lysekil. Havshotellet har mysig sekelskifteskänsla, men vill du hellre ha ett privathus med egen badbrygga tipsar vi om de exklusiva husen vid havet. I strandvillan kan du bo med hotellstandard eller stå för egen frukost och lakan. Nytillskottet gula villan är under uppbyggnad och kommer erbjuda både pampiga rum och en hel våning för uthyrning.

Annons

Läs mer och boka här

Solliden, Stenungsund

Solliden Stenungsund

Med mysiga omgivningar i Stenungsund ligger Hotell Solliden som också bjuder på en trevlig restaurang. Bra läge för utflykter till exempelvis Tjörn och Marstrand.

Läs mer och boka här

Linnéplatsens hotell och vandrarhem, Göteborg

Linneplatsens Vandrarhem och Hotell

Enkelt, fräsch och mycket prisvärt alternativ som ger dig närhet till stadens utbud och Linné, Haga och Slottsskogen runt hörnet , men du kan också enkelt ta dig ut mot öarna med kollektivtrafiken.

Annons

Läs mer och boka här

Treetop spa hotel, Göteborg

Tree Top Göteborg

Letar du efter en annorlunda upplevelse är det definitivt till trädtopparna du ska söka dig. Den högtflygande spaavdelningen bjuder på såväl vedeldad bastu som badtunnor och bubbelpool uppe i det gröna. Där hittar du även flera olika restauranger och barer. Rummen är enkla men snygga och fräscha.

Läs mer och boka här

Styrsö skäret, Styrsö

Styrsö skäret

Styrsö är en supermysig liten bilfri skärgårdsö med både klippor och sandstränder samt affär och flera restauranger. Populära pensionatet Styrsö skäret jobbar efter devisen ”Bli omhändertagen som hemma hos mormor och morfar”. Och det är precis så det känns här.

Annons

Läs mer och boka här

Hotell Pigalle, Göteborg

Pigalle

Snygga boutiquehotellet Pigalle är det perfekta stället för dig som gillar gammaldags charm med hög klass. Just nu kan man dessutom hitta fördelaktiga priser.

Läs mer och boka här

LÄS MER:

Svenskarnas semesterfavoriter – topplistan på udda pärlor

Här är Sveriges bästa badsjöar

Sommar i Sverige: 9 fantastiska naturupplevelser

Annons