Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

8 svenska tv-serier att se fram emot hösten 2022

26 aug, 2022 
8 svenska tv-serier att se fram emot i hösten 2022
Laddar ni också upp för tv-hösten 2022?
Här är åtta svenska tv-serier att sätta tänderna i när mörkret och kylan smyger sig på!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
VIDEO: 3 svenska tv-serier att se fram emot i höstBrand logo
VIDEO: 3 svenska tv-serier att se fram emot i höst

Höst = tända ljus, svepa in sig i filt, parkera sig i soffan och bingea tv-serier. Augusti lider mot sitt slut och snart är vi där, i den goa hösten. Och tack och lov finns det en hel del svenska produktioner att ta sig an denna höst.

Vi har listat åtta svenska tv-serier som kommer ut under hösten!

Svenska tv-serier som har premiär hösten 2022

Heder säsong 3, Viaplay

Heder säsong 3, Viaplay

I höst får vi återigen följa de fyra kvinnorna på advokatbyrån Heder, med Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Eva Röse i huvudrollerna. Den nya säsongen av Heder tar vid 18 månader efter då den andra säsongen tog slut och har premiär den 12 september på Viaplay.

Annons

Snabba Cash säsong 2, Netflix

Snabba cash säsong två.

Vad lite besatta vi blev av remaken av Snabba cash som landade på Netflix våren 2021. Vad o-kära vi var i Leya och Salim… Vi kommer givetvis sakna Salim i den andra säsongen, men längtar ändå massor efter Snabba cash säsong två.

Snabba cash säsong två kommer till Netflix den 22 september.

Tunna blå linjen säsong 2, SVT

Tunna blå linjen säsong 2, SVT

Kristallen-vinnande Tunna blå linjen är tillbaka! Och nu med fyra helt nya poliser att följa som spelas av Mustafa Al-Mashhadani, Malou Marnfeldt, Robert Bengtsson, och Johannes Lindkvist. Men vi återser också Gizem Erdogan, Amanda Jansson och Oscar Töringe i rollerna sedan innan.

Annons

Tunna blå linjen säsong två har premiär den 18 september på SVT!

Dumpad, Discovery+

Dumpad, Discovery+

Therese Lindgren har skapat en tv-serie och snart finns den till vårt förfogande på Discovery+! Dumpad är en dramaserie om unga vuxna, psykisk ohälsa och att nå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier.

Medverkar i serien gör bland annat Daniela Rathana, Didi Cederström, Nora Rios och Arman Fanni, och Dumpad har premiär under hösten på Discovery+. I skrivande stund finns inget exakt premiärdatum.

Annons

Nattryttarna, C More

Nattryttarna, C More

Nattryttarna baseras på verkliga händelser, och i den ser vi Jonas Karlsson som spelar ridtränaren Tommy, som tränar några av Sveriges bästa inom ridsport. Men bakom fasaden döljer sig en psykopat och våldtäktsman. Hanna Ardéhn, från Störst av allt, spelar Tommys dotter.

Nattryttarna har premiär på Cmore och TV4 under hösten, men i skrivande stund finns inget exakt datum.

Spelskandalen, SVT

Spelskandalen, SVT

I den kommande tv-serien Spelskandalen får vi följa spel- och sportfantasten Bosse (spelas av Björn Elgerd) som ger sig in i en galen jakt på de stora pengarna på travbanor, hockeyrinkar och fotbollsplaner. Spelskandalen är inspirerad av verkliga händelser och personer i den härva som skakade om sportvärlden i början av 90-talet.

Annons

Spelskandalen har premiär på SVT och SVT Play den 12 september.

Gåsmamman säsong 6, Cmore

Gåsmamman säsong 6, Cmore

I fem säsonger har Gåsmamman gett oss konstant puls, och vi misstänker att det inte kommer att vara några undantag gällande den sjätte och sista (!) säsongen av tv-serien.

Inför premiären av den sista säsongen säger Alexandra Rapaport, som spelar seriens huvudperson Sonja Ek till Expressen:

– Jag ser med bävan fram emot att få visa denna sista säsong. Seriens familj har blivit som min egen och allas vår favoritpolis har en given plats i mitt riktiga liv.

Annons

– Sonja Ek är en del av mig jag inte vill vara utan. Detta har varit mitt livs tv-resa och jag känner en djup tacksamhet och kärlek till alla inblandade. Och inte minst till vår helt enastående fanbase.

Gåsmamman säsong sex har premiär den 29 augusti på Cmore.

Korridoren, Cmore

Korridoren, Cmore

Molly Nutley står bakom regin för tv-serien Korridoren som landar på Cmore i höst. I Korridoren ser vi Mimmi Cyon, som spelar Jenny, som redan första dagen som student i Uppsala gör en miss som kan påverka hela hennes framtid. Tv-serien beskrivs som en berättelse om att vara ung, om sökandet efter att passa in och om att hitta balansen i en värld som splittras mellan plugg och fest.

Annons

Korridoren har premiär på Cmore den 24 augusti.

Foto: Cmore, Viaplay, Netflix, SVT

SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
SE OCKSÅ: 5 snackisar från veckan som gått
Annons