Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

7 tips för er som bjuder barn till bröllopet

18 apr, 2017 
AvNanna von Knorring
Barn är söta och underbara, men de kan även skapa kaos, gråt och tandagnisslan. Här är knepen för er som planerar att bjuda barn till bröllopet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Påbörjat bröllopsplaneringen? Grattis! Det finns flera saker att tänka på och att ta i beaktning under planeringen. Oavsett om ni har barn eller ej så är de små en av punkterna ni måste ta ställning till.

Om ni väljer att bjuda barn till bröllopet finns det flera knep att ta till för att se till att bröllopsfesten blir årets bästa fest för alla gäster, såväl stor som liten. Här följer sju saker att tänka på när du planerar ett bröllop som inkluderar barn.

1. Var tydliga

Den första och viktigaste frågan ni ska ställa er inför bröllopet: vill ni bjuda era vänners och släktingars barn? Oavsett vad ni bestämmer er för, skriv det tydligt på inbjudan. Om ni tillåter vissa att ta med sig sina barn, medan andra inte bjuds – se till att ha en tydlig policy att luta er tillbaka mot, exempelvis att endast närmsta familjens barn eller barn över en viss ålder är välkomna. Var även tydlig med föräldrarnas del, förväntas de hålla koll på barnen eller erbjuder ni barnpassning på plats?

Annons

2. Gör det enkelt

Om ni ska ha många barn bland gästerna på bröllopet kan det vara värt att överväga en lokal som är optimal för just de minsta gästerna. Minimera avståndet mellan ceremoni, fest och övernattning och se till att det finns tillräckligt många rum där de små kan underhållas vid ceremonin, när de tröttnar eller tycker det blir långtråkigt.

3. Var öppna med schemat

Berätta om bröllopets schema för småbarnsföräldrarna så tidigt som möjligt. Föräldrarna känner sina barn bäst och kan då planera när de själva behöver vara förberedda med snacks eller underhållning till de små.

4. Var tydliga vid ceremonin

När ni säger ”ja” till ett liv tillsammans vill ni inte ackompanjera det med barnskrik och gråt. Var tydliga med om barnen får medverka vid ceremonin. Om ni inte vill ha barn vid själva ceremonin kan ett lekrum i anslutning vara att föredra. Ni kan även låta en dator eller tv i lekrummet visa ceremonin, ifall föräldrar föredrar att vara med barnen. Om ni kan tänka er att ta risken med lite barnskrik kan ni placera föräldrar med småbarn på änden av bänken eller längre bak så att de lätt kan avlägsna sig vid behov.

Annons

5. Ta till underhållning

Barn har mycket energi i sina små kroppar. Se till att förbereda med mycket underhållning för barn i alla åldrar. Små marknadsstånd med pyssel på tema bröllop, film-visning, lekhörnor, spel och matcher i fotboll. Varför inte hyra en hoppborg, anordna en skattjakt eller erbjuda billiga engångskameror för de små?

6. Känn er publik

Barn har lättare att sitta still om de får göra sig av med sin energi först. Se till att det finns underhållning och att barnen får göra sig av med springet i benen innan det är dags för middagen. Det kan även vara att föredra att ha ett barnbord med barnvakt och låta föräldrar sitta utan sina barn, eftersom barnen troligtvis vill lämna bordet tidigare och då lämnar tomma stolar efter sig om de sitter med de vuxna.

7. Pyjamasparty för de minsta

Vill ni att era gäster ska kunna festa tillsammans med er sent trots barn? Ordna med övernattning i samband med bröllopsfesten och låt barnen få ett stort rum där det anordnas ett pyjamasparty med film, popcorn, kvällssaga och barnvakt.

Inspiration: Brides magazine
Foto: IBL

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons