7 saker vi alla borde göra för våra mammor i dag

Skäm bort mamma på Mors dag!

I maj firar vi Mors dag och därmed hög tid att hylla våra mammor extra mycket. De som alltid ställer upp, som tröstar och peppar. Som ser hur du mår innerst inne och som alltid kommer med de där välmenande, men också något irriterande, råden som du önskar att du hade lyssnat på från första början.

Förutom att köpa en fin present finns det flera saker du kan göra för att visa hur tacksam du är och som hon garanterat kommer att uppskatta. Bland annat kan du bjuda din mamma på champagne, laga en god middag eller bara låta henne vila och inte göra någonting.

Här är sju saker alla borde göra för sin mamma idag!

1. Ge henne sovmorgon.

Låt henne starta dagen på absolut bästa sätt genom att få sova ut. Att vara mamma är ett heltidsarbete livet ut, så att få sovmorgon kommer definitivt att uppskattas.

2. Köp en present.

Visa din uppskattning genom att köpa en fin och genomtänkt present – kanske ett inramat foto på er båda, en bra bok eller ett fint smycke.

Läs också: Ge mamma en vacker bukett på Mors dag! 13 % rabatt med MåBra

3. Bjud på champagne.

Ett välkylt glas bubbel i ett högt champagneglas är alltid en bra idé, särskilt till din mamma på mors dag! Blanda en god och somrig champagnedrink eller bjud på champagne och jordgubbar för att fira lite extra dagen till ära.

4. Låt henne vila.

Att vila och att göra exakt ingenting är underskattat och något som de flesta konstant multitaskande mammor längtar efter. Köp hem hennes favoritsnacks, låt henne få vila ut, kolla favoritserier och bara få vara ett tag.

5. Städa undan. 

Att få komma hem till ett nystädat, skinande rent hem är svårslaget och något som din mamma förtjänar idag.

6. Laga middag.

Skäm bort henne lite extra genom att laga en god middag – gärna en hel meny med förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Läs också: Här är de bästa Mors dag-presenterna – enligt hennes stjärntecken

7. Skriv ett brev.
Du tänker säkert ofta på hur mycket din mamma betyder för dig, men glömmer med största sannolikhet också bort att säga det till henne ibland. Att skriva ett brev om hur du känner och vad du är tacksam över kan faktiskt vara skönt – och något din mamma inte kommer att glömma i första taget heller.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Utvald läsning