Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

5 saker du inte visste om Sanna Lundell

19 aug, 2021 
Sanna Lundell i en blå tröja med hästar på.
Mångsysslaren Sanna Lundell är då och då i ropet. Nu senast för att ha uttalat sig om sin pappa Ulf Lundells förhållande med den nya yngre flickvännen Ninna Prage. Men vem är Sanna Lundell är egentligen? MåBra har tagit reda på fem saker du troligtvis inte visste om profilen.
Annons
Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina exBrand logo
Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

Journalisten och medieprofilen Sanna Lundell är, som många säkert vet, dotter till sångaren Ulf Lundell och Barbro Zackrisson. 2017 tog Barbro sitt liv, något Sanna har berättat om i tidningen Allas.

Sanna är sedan många år tillbaka tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt och de bor på gården Stora Lundby utanför Nynäshamn. De har tillsammans de tre gemensamma barnen Igor, 14, Lo,11 och Fox, 3. Hon har även en dottern Olga, 19, från det tidigare förhållandet med Wille Crafoord. Det finns dock så mycket mer att veta om Sanna Lundell än det man ser när man inte bara skrapar på ytan.

1. Specialinriktade studier

Sanna Lundell är journalistutbildad vid Poppius journalistskola och har därefter jobbat för bland annat Aftonbladet, Mama och M-magasin. Förutom sin journalistutbildning har Sanna studerat det religionsvetenskapliga programmet vid Uppsala universitet med inriktning islamologi och religionspsykologi. Hon skrev sin magisteruppsats om kvinnliga svenska islamkonvertiter.

Annons

2. Allvarligt sjuk under sin dotters förlossning

Sanna Lundells och Wille Crafoords dotter Olga Crafoord-Lundell föddes för nitton år sedan, under dramatiska omständigheter.

När Olga skulle födas fick Sanna blodförgiftning och fick göra akut kejsarsnitt. Hon höll på att förlora både sitt eget liv och Olgas, det har hon tidigare berättat i Mama-podden.
– Det var ett stort trauma, både i mitt liv och i hennes, och det var en jävligt tuff start. Vi höll på att förlora henne och när hon överlevde var det som en enorm vinst, berättade Sanna.

3. Tillägnad låt

Det är inte alla som kan säga att de har en låt tillägnad sig själva men det kan Sanna Lundell säga. Hennes pappa Ulf Lundell tillägnade nämligen henne låten Sanna (nyårsafton Åre 1983) på skivan Sweethearts. Låten är en cover på Bruce Springsteens låt 4th of July, Asbury Park (Sandy).

4. Prisad för sitt skrivande

Sanna Lundell började blogga hos tidningen Mama år 2009 när hon var gravid med sitt tredje barn. Bloggen blev snabbt populär och samma år som hon startat den fick hon motta pris för sitt skrivande. Hon vann VeckoRevyns utmärkelse Guldpennan för årets mest välskrivna blogg.
– Det känns jätteroligt såklart, det är så kul och så uppskattat! Framförallt är det kul att det är läsarna som röstat fram mig, sa hon då till Mama när hon vann priset.

5. Sanna är höjdrädd

Sanna har i en intervju med tidningen Allas berättat att hon är extremt höjdrädd och får handsvett och blir som ett skrämt djur så fort hon kommer upp tre meter över marken.

Hon beskrev att höjdrädslan är något som har kommit med åldern.
– Det var jag inte som barn. Jag åkte varenda berg- och dalbana. Jag drömde om att hoppa fallskärm. Jag tyckte det var helt underbart att vara högt upp. Nu är jag så höjdrädd så jag vågar knappt klättra upp för en stege, sa hon.

Foto: TT

Annons