5 saker du inte visste om Kristina “Keyyo” Petrushina

Keyyo i en blomsterkrans.

Foto: Sveriges Radio

Sveriges Radio.
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021
2:33

Efter reklamen: Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

(2:33)

Slå på ljud

Komikern Kristina “Keyyo” Petrushina släpper sommaren 2021 sitt första sommarprat, där hon bland annat ska prata om sitt ursprung, relationen till sin mamma och om sin prestationsångest. De flesta känner till Keyyo men visste du till exempel att hon har tänt eld på sitt kök och att hon skadade sig under inspelningen av Talang? Lär känna Keyyo lite mer.

1. Första kvinnliga pristagaren

Keyyo har varit en av våra absolut största Youtubers med över 350 000 följare. Hon var inte bara populär på forumet utan har även vunnit en rad priser. Komikern har bland annat vunnit priserna “Årets humorkanal” och “Sveriges roligaste Youtuber” på den prestigefyllda galan Guldtuben. Keyyo var den första kvinnan som var nominerad och också vann priset det sistnämnda priset.

2. Kan äta samma maträtt

Många av oss vill ha lite variation när det kommer till mat – men inte Keyyo. I en intervju med Nyheter24 har hon tidigare berättat att hon kan äta en och samma maträtt tjugo gånger utan att tröttna.

– Jag får dille på vissa maträtter ibland. Då äter jag det tills jag inte vill se det mer, sa hon i intervjun.

3. Kameravan

Keyyo är idag 24 år och har blivit folkkär de senaste åren då hon har medverkat i flera folkliga tv-program. Hon har dock varit kameravan mycket längre än så. Visste du att Keyyo har videobloggat sedan hon var tio år och sysslat med Youtube från det att hon var tretton år?

4. Skadad under talang

Keyyo hade aldrig brutit ett enda ben i sin kropp fram till 2018. Hon bröt då sin tå i samband med inspelningen av Talang som hon programledde tillsammans med medieprofilen Per Lernström. Det berättade hon i en intervju med Nyheter24.

5. Har tänt eld på sitt kök

Visste du att Keyyo har tänt eld på sitt kök en gång? Ja, inte avsiktligt såklart. Händelsen utspelade sig en gång när komikern var ensam hemma och skulle fritera lökringar. Mitt i matlagningen ringde Keyyos mormor. Keyyo gick iväg från köket för att prata med henne men glömde att stänga av spisen. Det hela gick, under omständigheterna bra, men resulterade i ett besök av brandkåren.

Utvald läsning