6 nyårslöften du kommer ÄLSKA att hålla 2020

Jag ska läsa fler härliga böcker

Att läsa böcker gör dig inte bara mer insatt i litteraturens förtrollande värld. Att läsa förbättrar också korttidsminnet och motverkar också risken att drabbas av demens. Dessutom motverkar det stress och gör dig mer empatisk.

Läs mer här!

Jag ska ta sovmorgon oftare

Enligt en svensk studie kan den som ”sover i kapp” på helgerna, det vill säga unnar sig mer sömn än det som veckans arbetsdagar erbjuder, också förvänta sig ett längre liv. Att snooza på lediga dagar har alltså ett vetenskapligt stöd!

Läs mer här!

Jag ska unna mig champagne

För mycket alkohol gör ingen gladare eller friskare. Men faktum är att just champagne, i små mängder, har några intressanta hälsofördelar. Minnet och kärlhälsan kan båda boostas av den ädla drycken enligt forskning. Du dricker dessutom mindre när drycken är mousserande – och kanske njuter vi mer när vi vet vad bubblorna kostar?

Läs mer här! 

Jag ska ta fler långsamma promenader

Tuff träning har sina fördelar, men det har också rörelsen i vardagen! Att promenera så lite som 20 minuter varje dag verkar förebyggande mot cancer, visar en ny studie. Så: låt 2020 bli året där vardagsmotionen tar större plats i agendan. Du behöver inte ens ombyte!

Läs mer här!

Jag ska äta mer choklad!

Det motverkar depression, hosta och lindrar hormonella besvär. Utöver dessa bonuseffekter har choklad en positiv inverkan på minnesförmågan och kan dessutom göra huden vackrare. Dessutom är det ju så GOTT också! 2020 blir kakaons år. Igen.

Läs mer här!

Jag ska träffa mina vänner oftare

Vill du göra en ordentlig investering för hälsan? Ja, då får du hänga mer med väninnorna 2020! Färska studier visar att ett rikt socialt liv boostar immunförsvaret och stärker hjärthälsan. Dessutom är det enklare att få och behålla sunda vanor om man delar dem med sina vänner. En klassisk win-win alltså!

Läs mer här!

 

Häng med på MåBra-resa våren 2020!

Åk på träningsresa med MåBra till Malaga

I maj gör vi en favorit i repris! Häng med oss till soliga Málaga för träning, skratt och massor av nya muskler, vänner och insikter!

Läs mer här!