19-åriga skådespelarens tragiska besked: “Bröstcancer”

Vänster: Miranda tittar in i kameran. Höger: Miranda i sjukhuskläder.
TV: Så vet du om du har täta bröst
1:21

Efter reklamen: TV: Så vet du om du har täta bröst

(1:21)

Slå på ljud

Den unga skådespelaren Miranda McKeon är främst känd som Josie Pye i Netflix-serien Jag heter Anne. I ett inlägg på sin Instagram med en bild på sig själv i rosa sjukhuskläder berättar hon för sina följare om diagnosen.
– Det är med ett tungt men hoppfullt hjärta som jag delar med mig av att jag nyligen fick diagnosen bröstcancer. Jag är 19 år och enligt statistiken är det en på miljonen som drabbas av det i min ålder, skriver hon.

Miranda om beskedet

Resterande bilder i inlägget föreställer handskrivna lappar som Miranda har skrivit. Hon berättar bland annat om när hon fick beskedet, om dagarna som följde och om vad hon känner nu. På en av lapparna berättar Miranda om att hon i juni gick på biopsi efter att ha hittat en knöl i sitt högra bröst och att hon bara efter någon vecka fick beskedet att hon har cancer.

Se ocksånya behandlingsmetoder vid svårbehandlad bröstcancer.

Dagarna som följde därefter fylldes av undersökningar, ultraljud och biopsier. Runt sig har hon haft sin familj och sina vänner.
– Vi har gråtit, skrattat, promenerat och suttit i tystnad, skriver hon.

I inlägget har Miranda också skrivit en lapp till sin familj och en lapp till sina följare. Till sina följare skriver hon bland annat att hon inte kommer att gå in på för mycket detaljer om sin behandling då hon inte vill skrämma någon. Hon vänder sig också direkt till sina unga kvinnliga följare med uppmaningen att inte bli skrämda.

Miranda som nu ska behandlas med cellgifter, strålning och någon slags operation är trots allt väldigt positiv i inlägget.
– De goda nyheterna är att bröstcancer brukar svara bra på behandling och oftast går att bota och jag kommer att bli bra, skriver hon.

Hon sammanfattar berättelsen med att skriva:
– Jag går ombord på en resa som jag inte har valt, men en som jag vet att jag kan hantera. Framför mig ligger svåra tider när livet kommer att kännas omöjligt. Men just nu är jag fokuserad på att gå in i det här med optimism, positivitet och omgiven av kärlek.

Utvald läsning