Artikeln innehåller reklamlänkar
Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

15 Mors dags-presenter för den aktiva mamman

13 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Mors dag är den 26 maj så nu brinner det i knutarna om du ska hitta en bra present. Men lugn, om du har en aktiv mamma som gillar att röra på sig har vi de perfekta tipsen på presenter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Mors dag den 26 maj närmar sig och med den också funderingarna på vad mamma ska få i present. Har du en mamma som gillar att träna och röra på sig kan du lätt hitta en present som passar hennes aktiva livsstil. Och har du en mamma som vill komma igång kanske just din present kan peppa henne lite extra.

Vi tipsar om 15 presenter i olika prisklasser som är perfekta för din aktiva mamma.

Träningstajts från Casall

Färgglada träningstajts från Casall.

Det finns få saker som peppar så mycket som nya träningskläder. De här färgsprakande röda och rosa träningstajtsen från Casall sitter som gjutna på benen och är skönt höga i midjan. Passar för alla träningsformer!

Annons

Här kan du läsa mer och köpa tajtsen (reklamlänk).

Tenniskjol från Nike

Tenniskjol från Nike.

Kjolen är tänkt som tenniskjol, men fungerar lika bra att till exempel springa i. Den har en skön innerbyxa i funktionsmaterial som torkar snabbt.

Här kan du läsa mer och köpa kjolen (reklamlänk).

Yogabok av Karin Björkegren Jones

Yogabok av Karin Björkegren Jones.

Boken Paus – Yoga, vila, meditation låter kanske inte så aktiv, men det finns ju också någon gräns för hur aktiv man kan vara. Många som tränar mycket kan behöva tänka ett extra varv på sin återhämtning, och här finns guidning och inspiration från yogin Karin Björkegren Jones.

Annons

Här kan du läsa mer och köpa boken (reklamlänk).

Yogaset från Abilica

Yogaset med block och remmar från Abilica.

Yogablock och remmar kan vara bra redskap för alla som yogar, men är också bra som redskap för stretch och rörlighetsträning. I det här kitet får du både block och remmar.

Här kan du läsa mer och köpa yogakitet (reklamlänk).

Flaska från Caliz

Metallflaska med termosfunktion från Caliz.

Miljön tackar dig om du får din mamma att ge upp plasten och gå över till en miljövänlig metallflaska. Den här snyggingen från Caliz har dessutom en termosfunktion och håller vattnet kallt under hela passet eller långpromenaden. Den fungerar dessutom lika bra för varma och kalla drycker och tar inte åt sig smak.

Annons

Här kan du läsa mer och köpa flaskan (reklamlänk).

Yogamatta från Grounded Factory

Marmormönstrad yogamatta från Grounded Factory.

Grounded Factory är företaget som gör snygga och högkvalitativa yogamattor som fungerar lika bra för yogan som för annan hemmaträning. Den här har ett svartvitt marmormönster och blir en snygg inredningsdetalj, även ihoprullad.

Här kan du läsa mer och köpa mattan (reklamlänk).

Kettlebell från Master

Kettlebell från Master.

Inget hemmagym är komplett utan en kettlebell. Däremot är nästan alla hemmagym kompletta om de så bara består av just en kettlebell, så användbara är de! Den här lila väger 20 kilo, men det finns förstås både tyngre och lättare.

Annons

Här kan du läsa mer och köpa kettlebellen (reklamlänk).

Löpskor från Adidas

Löpskor från Adidas.

Springer din mamma i slitna skor? Det gör ju ingen löptur särskilt rolig. Samla syskonen och skramla till ett par nya dojjor till mamma. Skon Ultraboost från Adidas är lätt och stabil och passar ett neutralt löpsteg.

Här kan du läsa mer och köpa skorna (reklamlänk).

Träningsväska från Blacc

Praktisk träningsväska från Blacc.

Ge mamma en bra träningsväska som har plats för såväl träningskläder och jobbprylar och som dessutom har ett extra fack för svettiga kläder och blöt handduk. Den här väskan kommer från Blacc.

Annons

Här kan du läsa mer och köpa väskan (reklamlänk).

Miniband från Casall

Minibands från Casall.

Kan det här vara världens minsta gym? Kanske. Med minibands kan du träna i princip hela kroppen och de är supersmidiga att ha med i väskan på semestern.

Här kan du läsa mer och köpa minibandsen (reklamlänk).

Kajakpaddling med ICA Upplevelser

Ge bort kajakpaddling i present!

Det är alltid roligt att testa något nytt, framför allt tillsammans med familj eller vänner. Ge mamma en aktiv upplevelse, till exempel kajakpaddling via ICA Upplevelser och varför inte hänga med själv också?

Annons

Här kan du läsa mer och boka kajakpaddling (reklamlänk).

Träningshörlurar från Jays

Träningshörlurar från Jays.

Det finns inget som är så irriterande som hörlurar som hoppar ur öronen när man tränar. Visst förtjänar mamma att bli av med det irritationsmomentet? Ge henne ett par bra träningslurar, till exempel de här från Jays som har byglar som gör att de sitter på plats även vid löpning och hopp. De är också tåliga mot både svett och regn.

Här kan du läsa mer och köpa lurarna (reklamlänk).

Annons

Aktivitetsband från Fitbit

Aktivitetsarmband från Fitbit.

Så, din mamma är aktiv, men hur aktiv? Ett aktivitetsband kan både peppa och göra att man håller koll på hur mycket man rör på sig, vilken puls man har och hur man sover. Aktivitetsbandet Inspire från Fitbit mäter pulsen dygnet runt, registrerar sömn, kaloriförbrukning, aktiva minuter och mycket mer.

Här kan du läsa mer och köpa aktivitetsbandet (reklamlänk).

Träningsunderkläder från Soc

Träningsbehå från Soc.
Träningstrosor från Soc.

Det är inte alls dumt att ha underkläder i funktionsmaterial när man tränar. Skäm bort mamma enda in på skinnet med ett kit med trosa och behå från Soc.

Här kan du läsa mer och köpa trosorna (reklamlänk) och behån (reklamlänk).

 

Läs mer:

11 lyxiga Mors dag-presenter till mamman som aldrig unnar sig något

Mors dag-presenter till den nyblivna mamman

Matcha kläderna! 22 liknande plagg för dig och ditt barn

Annons