Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

11 kändisar som är släkt med kungligheter

13 feb, 2020 
AvMalin Ny
Beyoncé, Ellen Degeneres och Meghan Markle. Här är 11 kändisar som är släkt med kungligheter!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

De toppar musiklistor världen över och syns i filmer och tv-serier, men få vet om att dessa kändisar också är släkt med kungligheter. Även om det bör understrykas att det ofta är på väldigt långt håll.

Här är elva kändisar som har kungligt blod i ådrorna!

Ellen Degeneres

Ellen Degeneres.
Ellen Degeneres.

Amerikanska komikern och programledaren Ellen Degeneres är en avlägsen kusin till ingen mindre än Kate Middleton. Degeneres fick reda på släktskapet innan Middleton gifte sig med prins William och skämtade i sin talkshow om att hon borde få en inbjudan till bröllopet, något hon dock inte fick.

Annons

Hilary Duff

Hilary Duff.
Hilary Duff.

Skådespelerskan och sångerskan Hilary Duff är faktiskt den amerikanska kändis som har närmast släktskap med en brittisk kunglighet, närmare bestämt drottning Elizabeth.

Beyoncé

Beyoncé.
Beyoncé.

Även Beyoncé är kusin med drottning Elizabeth, dock på längre håll än Hilary Duff.

Annons

Meghan Markle

Meghan Markle.
Meghan Markle.

Även innan Meghan Markle gifte sig med prins Harry hade hon kungligt blod i ådrorna. Bland annat är hon en ättling till Edvard III av England, vilket också gör henne och Harry till väldigt avlägsna släktingar. Enligt The Sun är också Markle släkt med Jane Seymour, kung Henry VIII tredje fru.

Tilda Swinton

Tilda Swinton.
Tilda Swinton.

Den brittiska skådespelerskan Tilda Swinton, känd från filmer som The Beach och Michael Clayton, ska vara ättling till den skotska kungen Robert I av Skottland.

Annons

Madonna

Madonna.
Madonna.

Även popikonen Madonna har släktskap med den brittiska kungafamiljen och är en avlägsen släkting till ingen mindre än hertiginnan Camilla, hertiginnan av Cornwall, tidigare Parker Bowles.

Maggie och Jake Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal och Jake Gyllenhaal.
Maggie Gyllenhaal och Jake Gyllenhaal.

Syskon- och skådespelarduon Maggie och Jake Gyllenhaal har svenskt påbrå och tillhör svenska adelsätten Gyllenhaal, och är dessutom ättlingar till både Edvard III av England och drottning Elizabeth.

Annons

Hugh Grant

Hugh Grant.
Hugh Grant.

Skådespelaren Hugh Grant är en avlägsen släkting till drottning Elizabeth, dock närmare än Hilary Duff, och även ättling till Henrik VII av England och Jakob IV av Skottland.

Angelina Jolie

Angelina Jolie.
Angelina Jolie.

Skådespelerskan Angelina Jolies mamma, Marcheline Bertrand, hade fransk-kanadensiskt ursprung vilket antagligen är förklaringen till att Jolie är ättling till Filip II August av Frankrike som regerade mellan 1180-1223 i Frankrike.

Annons

Brad Pitt

Brad Pitt.
Brad Pitt.

Även Jolies exmake, skådespelaren och Oscarsvinnaren Brad Pitt, är släkt med kungligheter, bland annat till Henrik II av England och drottning Elizabeth.

Foto: TT

Läs mer:

8 kändispar som träffades på vita duken

10 kändisbarn som har blivit tillsammans

Dubbelgångare? 28 kändisar som är nästan identiskt lika

Annons