Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

10 riktigt bra filmer med garanterad sommarkänsla

27 jun, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Southside With You, Call Me By Your Name och The Way Way Back är bara några filmer som passar perfekt till filmkvällen i sommar!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

Sommaren är här! För oss filmfantaster innebär det gott om tid att äntligen bocka av fler filmer från tv-listan – och gärna sådana med en somrig inramning.

Vi har letat fram 10 filmer som utspelar sig under lata sommardagar, från Italiens drömmiga landsbygd till soliga Kalifornien. Se listan här!

10 somriga filmer till filmkvällen

Adventureland (2009)

Handling: College-studenten James drömmer om att åka till Europa, men har inga pengar för att bekosta sin resa. Han börjar då jobba på en nöjespark, en anställning som kommer att lära honom både ett och annat om livet. Med Jesse Eisenberg och Kristen Stewart.

Little Miss Sunshine (2006)

En bild från filmen Little Miss Sunshine.
Little Miss Sunshine vann två Oscars vid Oscarsgalan 2007.

Handling: Sjuåriga Olives största dröm är att få vara med i en skönhetstävling för barn. När hon mot alla odds blir uttagen till en tävling i Kalifornien bilar hennes dysfunktionella familj tillsammans till tävlingen för att stötta henne.

Annons

Jag vet vad du gjorde förra sommaren (1997)

Handling: Skräckfilmsklassiker från 1997 om ungdomsgänget som försöker dölja ett fruktansvärt brott efter en blöt utekväll. Men hemligheten kommer snart upp till ytan, med skrämmande konsekvenser. Med bland andra Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar och Freddie Prince Jr.

Dazed and Confused (1993)

Handling: Stoners, töntar och sportfånar – alla är med i denna komedi om den allra sista skoldagen på en amerikansk skola 1976. Guldkorn! Med bland andra Milla Jovovich, Matthew McConaughey och Jason London.

Systrar i jeans (2005)

En bild från filmen Systrar i jeans som släpptes 2005.
Systrar i jeans hade biopremiär 2005.

Handling: Fyra nära tjejkompisar ska för första gången tillbringa sommaren på olika platser i världen. Av en slump hittar de ett par jeans som märkligt nog passar dem allihop, och skickar jeansen mellan sig som ett sätt att hålla kontakten. Med Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively och Amber Tamblyn.

Annons

Call Me By Your Name (2017) 

Handling: En amerikansk tonårskille som bor i Italien över sommaren förälskar sig i sin pappas assistent, en manlig forskarstudent. Det blir början på en hemlig romans som kommer förändra dem båda för alltid. Med Timothée Chalamet och Michael Stuhlbarg.

Mamma Mia! (2008)

Handling: Den blivande bruden Sophie har aldrig vetat vem hennes pappa är. Inför den stora dagen tjuvläser hon sin mammas dagböcker och bjuder in tre gamla expojkvänner till bröllopet, något som inte direkt uppskattas. Med Amanda Seyfried och Meryl Streep.

Southside With You (2016)

En bild från filmen Southside With You.
Southside With You är berättelsen om Barack och Michelle Obamas kärlekshistoria.

Handling: Året är 1989 när en ung Barack Obama bjuder ut Michelle Robinson på en dejt i Chicago. I den här filmen får vi följa det framtida presidentparet på deras magiska första sommardag tillsammans. Med Parker Sawyers och Tika Sumpter.

Annons

The Way Way Back (2013)

Handling: Tonårskillen Duncan ser verkligen inte fram emot att tillbringa sommarlovet med sin mammas nya bonunfamilj. I stället tar han sin tillflykt till ortens vattenpark, där han lär känna föreståndaren Owen. Med Liam James, Steve Carell och Toni Colette.

500 Days of Summer (2009)

Handling: När romantikern Tom blir lämnad av sin flickvän Summer försöker han få klarhet i vad som gick snett genom att tänka tillbaka på deras 500 dagar tillsammans. Med Joseph Gordon-Lewitt och Zooey Deschanel.

Foto: TT

LÄS MER: 

Quiz: Från vilken känd film kommer citatet?

Topp 10: Mest sedda filmerna och serierna på Netflix just nu

De bästa filmerna 2020 som baseras på en sann historia

Annons