SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

Träningsexperten Anna om MåBra-resan: "Vi tränar och har jättekul!"

16 jan, 2019 
Vår tränings- och matredaktör Anna Sundesten är en av profilerna som följer med på vårens härligaste hälsoresa med MåBra. "Jag kommer att dela med mig av mina bästa knep för hur man skapar ett sunt och okomplicerat förhållande till mat", säger hon. Följ med du också!
Annons

I maj är det dags för en uppföljare till höstens succéresa! Vi återvänder till vår pärla på Spanska solkusten, med ett härligt gäng inspirerande hälsoprofiler och ett späckat schema som innehåller träning, yoga, dans, meditation och mycket mer.

Läs mer om resan här!

En av vårens profiler är MåBra:s egen träningsredaktör, Anna Sundesten.

Vi har ställt 5 snabba frågor till Anna Sundesten om hälsa och vårens resa:

Anna Sundesten.
Anna Sundesten.

1. Nämn 3 saker som får dig att må bra.

Mina barn. Kärleken till dem ger mig energi. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans.

– Att äta gott. En god middag på restaurang, en skål glass till fredagsmyset eller en spontan pizzakväll med några vänner, det är bland det bästa som finns.

Annons

– Träning. Just nu lever jag ganska hektiskt med två små barn, då är träningen ett sätt att bli piggare och må bättre.

 2. Vilket är ditt bästa hälsotips?

– Att ta sig tid till återhämtning, den är så otroligt viktig – inte minst i dagens samhälle där tempot är så högt. Sedan tycker jag att man ska vara snäll mot sig själv, att inte ha för höga krav. Och sedan att försöka röra på sig. För mig är promenader ett sätt att varva ner och slappna av.

 3. Hur motiverar du dig själv att träna när livet känns tungt?

– Genom att släppa kraven. När man har det tungt är det allra viktigaste att hitta tillbaka. För mig är promenader en utmärkt humörhöjare. Att äta gott tycker jag man ska göra oavsett om man mår dåligt eller inte. Motivationen kommer och går, så kommer det alltid att vara. Det viktiga är att inte vara för hård mot sig själv under de perioder då man inte har någon lust att träna eller vara noga med maten.

Annons

4. Vad vill du dela med dig av till deltagarna på resan?

 – Träningsglädje och matinspiration. Jag hoppas kunna hjälpa våra deltagare att hitta ett sätt att träna som passar just dem. Ofta tittar man för mycket på vad andra gör, i stället för att lyssna på sig själv och sin kropp. Här ska vi träna utifrån våra egna förutsättningar och ha det jättekul! När det gäller maten kommer jag dela med mig av mina bästa knep för hur man skapar ett sunt och okomplicerat förhållande till mat.

5. Vad är det bästa med att åka på en MåBra-resa?

– Förra MåBra-resan är bland det roligaste jag gjort. Vi hade en fantastisk vecka med en otrolig sammanhållning. Vi tränade tillsammans, gick på föreläsningar, åt en massa god mat, pratade och skrattade. Vi blev ett otroligt sammansvetsat gäng, där jag tror vissa hittade vänner för livet.

Vill du följa med på resan? Boka här!

Yoga på stranden vid Spanska solkusten.

INFO OM RESAN:

När: 8-15 maj 2019.

Var: Playa Granada Club Resort & Spa, Spanska solkusten. Hotellet ligger i Motril på kuststräckan Costa Tropical som har 320 soldagar per år.

Pris: 15 950 kr. Avser del i dubbelrum.

Flyg från: Stockholm och Köpenhamn.

Vad som ingår: Flyg, boende med all inclusive, transfer, fullspäckat träningsprogram, träningsmatta, underhållning och inspirerande föreläsningar/workshops.

4-stjärnigt all inclusive-hotell

Annons