De 7 mest populära semester-resmålen bland svenskarna i sommar

mest populära resmålen i sverige
TV: Här är 8 härliga hemestertips du inte vill missa
1:56

Efter reklamen: TV: Här är 8 härliga hemestertips du inte vill missa

(1:56)

Slå på ljud

Semestern har redan börjat för vissa och för andra är det snart dags att packa och åka iväg. Men var åker vi helst egentligen?

Det undrade Readly också och bestämde sig att analysera sökhistorik från maj och juni för att se vilka resmål vi svenskar är allra mest nyfikna på.

Det är framför allt smultronställen i Sverige som hamnade på topplistan. Men två resmål i utlandet verkar också bli välbesökt av svenskar.

Här är resmålen som flest svenskar kollat upp i vår

Topp sju mest sökta resmål under maj-juni 2021:

1 Gotland

Gotland semester-resmål i Sverige

Att Gotland, även kallat Sveriges Mallorca, är populärt på sommaren är ingen nyhet. Hit reser vi bland annat för att sola, bada, strosa i Visby, shoppa … Man tar sig hit med båt eller flyg.

9 spännande rutter för en äventyrlig hemester

2 Öland

Öland är ett populärt semesterresmål i Sverige

Öland har också länge varit ett av svenskarnas favoritresmål på sommaren. Med vacker natur och fina badplatser. Hit tar man sig med bil, buss. flyg eller tåg.

3 Österlen

Österlen är ett populärt semesterresmål i Sverige

Skånska Österlen blir ett allt mer populärt resmål i Sverige. Här hittar de flesta en favoritstrand och tröttnar man på att sola och bada finns det gott om konst och kultur att ägna sig åt.

4 Mallorca

Mallorca är ett populärt semesterresmål bland svenskarna

Den här spanska ön har varit välbesökt av svenskarna i väldigt många år nu men än har vi inte tröttnat. Här finns mycket att göra och uppleva för både festsugna och barnfamiljer, och ön är full av vackra stränder och badplatser.

5 Höga Kusten

Höga kusten är ett populärt resmål bland svenskarna

Många som vill ha en aktiv semester beger sig till Höga kusten i Ångermanland. Här kan man bland annat vandra, cykla och paddla kajak – och njuta av storslagna vyer.

Bada i turkost vatten – här är Sveriges finaste kalkbrott och laguner

6 Kroatien

kroatien är ett populärt resmål bland svenskarna

Allt fler svenskar upptäcker Kroatien som inte ligger så lång flygtid bort men ändå bjuder på klarblått vatten, vackra stränder och gott om möjligheter till äventyr som klättring, cykling och paddling.

7 Kalmar

Kalmar är ett populärt semester-resmål i Sverige

Innan man tar Ölandsbron över till Öland så befinner man sig i Kalmar, som också är en populär semesterort. Här finns också fina badplatser och gott om kultur.

Foto: TT